Gourmeeta helposti kotona! Simpukoilla tekee vaikutuksen

Sinisimpukat kermaisessa valkoviinikastikkeessa voivat kuulostaa sen tason gourmet-ruoalta, että kotikokin ei kannata edes yrittää. Väärin meni! Gourmeeta tämä makujen ihana yhdistelmä toki on, mutta vaikeaa simpukka-aterian valmistaminen ei ole. Ylelliseltä maistuva mutta nopeasti valmistuva ateria on nappivalinta vaikkapa illalliskutsuille tai silloin, kun…

Miten toteutat ”kasino”-bileet kotona

Teemabileet ovat hauska tapa saada erilaiset juhlat, ja kasinoteemaisiin juhliin vieraatkin pukeutuvat tyylikkäästi. Jos kaveripiiristäsi löytyy pelaamisesta tykkääviä, ovat bileesi varmasti odotetut ja vieraasi viihtyvät. Kasinoteemaiset bileet on helppo toteuttaa, lue tästä vinkit, miten saat toteutettua helposti tyylikkäät juhlat. Suunnittelu alkaa kutsuista…

Maailman kuuluisat kasinot ja niiden ravintolat

Mitkä ovatkaan ne kaikkein legendaarisimmat kasinot? Kasinoihin liittyy mielikuva pelimerkkipinoista, kilisevistä pelikoneista ja kauniista naisista. Nykyisin kasinot ovat oikeita viihdekeskuksia, joissa ollessa ajantaju katoaa. Usein kasinoilla ei ole ikkunoita, joten valaistuksella luotu tunnelma säilyy samana jokaiseen vuorokaudenaikaan. Kasinoiden ravintoloissa ruuan laatuun on…

Suomalainen käsityöläisolut

Viime vuosien aikana on kirjoitettu paljon siitä, kuinka tutkimusten mukaan suomalaisten juominen on vähentynyt. Vaikka suomalaiset ovat yhäkin innokkaita alkoholin juojia, humalahakuisen juomisen vähentymistä on huomattavissa erityisesti nuorten suomalaisten keskuudessa. Joiksikin syiksi on mainittu muun muassa pelko siitä, että oma huono käytös…

Liikennevaloja lautasille -paprikat vuoden vihanneksia

Värikkäät kasvikset pitävät huolta terveydestämme, sillä ne sisältävät jokapäiväiseen hyvinvointiin liittyviä suojaravinteita. Puutarhaliiton valitsemat vuoden vihannekset paprikat tuovat ympäri vuoden hyviä makuja, terveyttä, värejä ja raikkautta  ruokavalioomme. Innokkaimmat viljelevät niitä myös itse. Muun muassa chili-paprikoiden kylvöaika on jo nyt tammikuussa. Suomalaiset rakastavat…

Sirlyn perjantairesepti

Sirly Schinmann on sopinut 6kk markkinointiyhteistyön Keittiömaailman kanssa.  ”Sirlyn perjantairesepti” julkaistaan kevään ajan kerran kuukaudessa. Tarkoituksena julkaista helppoja, mutta mielenkiintoisia reseptejä kiireisen arjen keskellä. Aurora Estaten naiset Sirly Schinmann ja Heidi Seikkula kirjoittavat life style sekä ruokakirjaa Lapista jonka Cozy publishing julkaisee…

Kokkimaajoukkueen juhlapöydässä

Suussa sulava ja kauniisti aseteltu kakkupala kruunaa juhlavimmankin aterian, ja viimeistään koristeluvaiheessa kotikokkikin pääsee osoittamaan luovuutensa. Vaikein hetki tulee oman suosikin valinnassa, sillä herkullisia vaihtoehtoja on kymmenittäin. Kokkileijonien mantelikakun salaisuus tarkkuudella valitut ainesosat ja sifonista pursutettu kuohkea karpalovaahto. Tätä ohjetta seuraamalla leipominen…

Olutta samppanjapullossa

Viineistä tuttu samppanjapullo on juhlien klassikko. On hienoa, että oluttakin voi nyt ostaa samppanjapullossa. Olvi Jouluolut kelpaa nostaa joulupöytään tunnelmaa tuomaan. On myös hyvä muistaa, että olut sopii nautittavaksi kaikkien jouluruokien kanssa. Myös niiden, joiden kanssa viini ei sovi, kuten etikkaiset ruoat.…

Gluteenittomuus ja maidottomuus saavat rinnalleen entistä kohdennetumpia täsmäruokavalioita

K-ryhmä on jälleen listannut 10 ruokatrendiä vuodelle 2020. Tiedostava kuluttaminen näkyy edelleen voimakkaasti ensi vuoden ostoskorissa. Ruokatrendien joukkoon nousevat niin ruoan alkuperän entistä suurempi arvostaminen kuin ilmastotietoisuus. Hyvinvointi on jo arkipäivää, ensi vuonna se näkyy ostoskorissa omaa hyvinvointia rakentavina valintoina. K-ryhmä lehdistötiedote…

Kuin kotona tehtyä ruokaa

Pienessä keravalaisessa tehtaassa ruokaa kokataan kauppojen hyllyille kuin kotona, mutta isommissa kattiloissa. Kiireisen arjen keskellä yhä useamman suomalaisen ostoskorissa keinuu valmisruokapakkaus. Valmisruuan profiilia reippaasti nostanut Kokkikartano on alan kiistaton suunnannäyttäjä. ”Haluamme tehdä niin hyvää valmisruokaa kuin mahdollista”, kertoo toimitusjohtaja Tommy Snellman. ”Teemme ruokaa samalla periaatteella…