Jouluähkyn vastapainoa

Joulu on yhdessä olon ja yltäkylläisyyden aikaa. Vaikka et olisi uskonnollinen tai edes kovin joulumielinen, on joulunaika usealle kuitenkin rauhoittumisen ja syömisen aikaa. Mutta samalla kun rauhotumme joulupatojen ja antimien äärelle, on hyvä huomioida että joululoman aikaan voi tehdä muutakin kuin vain…

Suomalaiset ovat puhuneet: nämä joulupöydän ateriat ovat aikansa eläneitä – suositut ruokavaikuttajat loivat uudet reseptit vaihtelunhaluisille

Lejoksen toteuttama Joulu on sun -tutkimus paljastaa suomalaisten kaipaavan uusia makuja joulupöytään perinteisten ruokien rinnalle. Eniten vaihtelua jouluruokailuun toivovat makeita herkkuja himoitsevat nuoret aikuiset sekä kasvis- tai vegaaniruokavaliota noudattavat kuluttajat. Lejos tarttui haasteeseen yhdessä Suomen kiinnostavimpien ruokavaikuttajien kanssa ja kehitti neljä modernia…

Mustaherukka tasapainottaa aterianjälkeistä verensokeria

Mustaherukalla on suotuisa vaikutus aterianjälkeiseen verensokerivasteeseen. Mustaherukka tasoittaa aterialla nautitun sokerin aiheuttamaa verensokerin jyrkkää nousua ja laskua. Vaikutuksen arvellaan johtuvan mustaherukan sisältämistä väriaineista, antosyaaneista. Mustaherukan terveysvaikutukselle saatiin lisänäyttöä Itä-Suomen yliopistolla tehdyssä kliinisessä ateriakokeessa.  Vaikutus havaittiin 75 grammalla (1,5 dl) mustaherukkaa, kun aiemmissa…

Onko nettikasinoilla pelaaminen turvallista?

Nettikasinoilla pelaamisen suosio on viime aikoina kasvanut kovaa vauhtia. Kun nettikasinot 90-luvun puolivälissä tulivat markkinoille, ei mennyt kauaakaan, kun kasinoiden määrä oli yhtäkkiä useissa sadoissa. Tänä päivänä monet turvautuvat nettikasinoiden tuomaan viihteeseen jo ihan siitä syystä, että ne tarjoavat mukavan ja helpon…

UMAMI -makua ja täyteläisyyttä herkkusienistä

Umami on osa jokapäiväistä elämäämme, moni ei vain osaa nimetä makua. Se on viides makuaisti, joka antaa maun syvyyden ruualle. Yleisesti umamin kuvaillaan tuovan ruoalle hyvän maun ja japaninkielinen termi viittaakin ruokahalua herättävään makuun. Herkkusienet ovat varsinaisia umamipommeja, jonka vuoksi ne sopivat…

Suomi – pikaruoan kärkimaa

Kuka vielä muistaa ajan, kun Suomessa ainoa pikaruokapaikat olivat nakkikioskeja? Nyt ne ovat hävinneet ja tilalle ovat tullee hampurilaisketjut, pitseriat ja muut maahanmuuttajien mukanaan tuomat uusien makujen ravintolat. Samoin on käynyt muuallakin Euroopassa, mutta varsinkin Keski-Euroopassa ja Välimeren maissa paikallisella ruokakulttuurilla on…

Kasinoiden suorat ja epäsuorat hyödyt yhteiskunnalle

Kasinot tuovat paljon hyötyjä yhteiskunnalle. Tässä artikkelissa kerromme, minkälaisia etuja yhteiskunta voi saada, jos sillä on paljon kasinoita. Taloudelliset hyödyt Se tosiasia, että kasinoiden avaaminen voi tuoda suuria verotuloja hallituksille, on epäilemättä suurin taloudellinen etu, jonka kasinot voivat antaa. Kasinopelaaminen voisi edistää…

Mitkä vihannekset ja hedelmät ovat parhaimmillaan juuri nyt?

Suomalaiset kuluttajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota ruoan terveellisyyteen, tuoreuteen ja elintarvikkeiden hiilijalanjälkeen.  Vuonna 2011 kehitetty Satokausikalenteri on monelle ruoanlaittajalle ja ruoasta kiinnostuneille tuttu. Syksy on sadonkorjuun aikaa ja siksi kannattaa tarkistaa kalenterista ne parhaat hedelmät ja vihannekset syksyn resepteihin. Satokauden seuraaminen mahdollistaa…