Poikkeustilanteen vuoksi Arla Suomelta on jäänyt varastoon ravintoloille valmistettuja laadukkaita maitotuotteita. Koska tuotteista voi valmistaa herkullista ruokaa myös kotikeittiöissä, Arlalla ideoitiin Suomen ja ehkä koko maailman ensimmäinen drive-in meijerikiertue.

Meijerikiertueelta kuluttajat voivat käydä ostamassa maitotuotteita edullisin poikkeustilanteen hinnoin. Tuotteet on tehty ammattikäyttöön, joten ne ovat reilunkokoisissa pakkauksissa. Esimerkiksi ruokakerma ja vispikerma ovat yhden litran purkeissa ja juustot 1–2 kilon pakkauksissa.

Poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellista idearikkautta

– Maitotuotteet kuuluvat lasiin ja lautaselle, joten halusimme tarjota kuluttajille mahdollisuuden ostaa ravintolatuotteita poikkeustilanteen vuoksi meiltä suoraan. Ja tietenkään emme halua aiheuttaa hävikkiä heittämällä upeita tuotteitamme pois. Ideoimme tempauksen Arla Pro -tiimissä, joka normaalisti palvelee suurkeittiöasiakkaitamme, kertoo Arla Suomen Foodservice-myyntijohtaja Katja Knuutinen.

Tarjolla on viisi erilaista laktoosittomia maitotuotteita sisältävää tuotepakettia. Asiakas voi halutessaan ostaa tuotteet omassa autossaan istuen, sillä meijerikiertue palvelee kuluttajia jakeluautosta meijereiden pihalla. Ostokset maksetaan kortilla ja tuotepaketti nostetaan suoraan asiakkaan auton kyytiin.

– Tuotepaketista löytyy myös toimitusjohtajamme Kai Gyllströmin helppo ja herkullinen jälkiruokaresepti kotimaisesta kermasta, paljastaa Knuutinen ja toivottaa tervetulleeksi ostoksille.

Drive-in meijerikiertue starttaa Arlan Sipoossa sijaitsevan tuotantolaitoksen pihalta, jossa ostoksille saapuvia palvellaan kotimaisella biokaasulla kulkevasta jakeluautosta. Sen jälkeen kiertue suuntaa kohti pohjoista, jossa se pysähtyy Arla Suomen yhteistyöryhmään kuuluvien meijereiden pihalla ja Oulussa Rauhanyhdistyksen parkkipaikalla. Tuotteita on rajoitettu erä.

Drive-in meijerikiertueen aikataulu:

Arla Oy, Sipoo 28.–29.4. klo 9–14

Arla Pohjois-Suomi, Ranua 5.5. klo 9–14

Oulun Rauhanyhdistys 6.5. klo 9–14

Limingan Osuusmeijeri 6.5. klo 15–17

Laaksojen Maitokunta, Ylivieska 7.5. klo 9–11.30

Kaustisten Osuusmeijeri 7.5. klo 13.30–16

Näin toimit drive-in ostoksilla:

1. Saavu ostoksille autolla.

2. Seuraa sinulle osoitettua ajoreittiä.

3. Tilaa ja maksa ostoksesi ensimmäisellä pisteellä.

4. Jatka osoitetulla reitillä.

5. Jakeluautolla kerro tilauksesi. Asetamme tuotteet suoraan auton takakonttiin tai ojennamme ne avatusta ikkunasta.

6. Poistu ohjattua reittiä.

HUOM! Hygieniasyistä suosimme korttimaksua.