Suomalaiset ovat suurkuluttajia kahvin suhteen ja juovat keskimäärin noin 10 kg kahvia henkilöä kohden vuodessa. Tämä tarkoittaa noin 3-4 kupillista päivässä. Suomessa kahvi onkin kansallinen juoma, ja sitä juodaan paljon eri tilanteissa, kuten aamiaiseksi, kahvipöydissä ja työpaikoilla. Myös pikakahvit ja -koneet kuten Dolce Gusto ovat kovassa käytössä.

Minkälaista kahvia suomalaiset juovat

Suomalaisten suosituimmat kahvilaadut ovat tummapaahtoinen ja täyteläinen kahvi sekä suodatinkahvi. Suodatinkahvin suosio on perinteisesti ollut erittäin vahva Suomessa, ja monet suomalaiset juovat sitä edelleen päivittäin. Suosituimpia tummapaahtoisia kahvimerkkejä ovat esimerkiksi Paulig Presidentti ja Löfbergs. Myös erilaiset kapselikahvit ovat yleistyneet Suomessa viime vuosina.

Yleisimmin suomalaiset juovat tummapaahtoista kahvia, mutta myös keskipaahtoiset kahvit ovat suosittuja. Suomalaiset juovat kahvinsa yleensä suodatinkahvina, mutta myös espressoa ja erilaisia kahvijuomia, kuten cappuccinoa, lattea ja mokkaa nautitaan paljon. Suomalaiset ovat myös tunnettuja kahvinjuojina, sillä kahvi kuuluu vahvasti suomalaiseen kulttuuriin ja perinteeseen.

Eurooppalaiset ja kahvi

Eurooppalaiset ovat tunnetusti suuria kahvinjuojia. Esimerkiksi Pohjois-Euroopan maissa, kuten Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, kahvin kulutus henkilöä kohden on maailman korkeimpia. Myös Etelä-Euroopassa, kuten Italiassa ja Espanjassa, kahvi on tärkeä osa kulttuuria ja nautitaan usein pieninä vahvoina espresso-annoksina. Monissa muissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa, kahvi juodaan yleisesti kahvilassa tai kotona ja se valmistetaan usein suodatinmenetelmällä. Suosittuja kahvibrändejä Euroopassa ovat muun muassa Lavazza, Illy, Segafredo ja Douwe Egberts.

Douwe Egberts

Douwe Egberts on alankomaalainen kahvimerkki, joka on tunnettu erityisesti paahtimoistaan ja kahvilaaduistaan. Yhtiö perustettiin vuonna 1753 ja se on yksi vanhimmista kahvinvalmistajista maailmassa. Douwe Egberts on tänä päivänä osa Sara Lee Corporationia ja sen kahvia myydään yli 45 maassa eri puolilla maailmaa. Merkki on erityisen suosittu Alankomaissa, Belgiassa ja Saksassa.

Segafredo

Segafredo on italialainen kahvibrändi, joka on erikoistunut laadukkaan kahvin valmistukseen ja myyntiin. Yritys perustettiin vuonna 1973 Bolognassa Italiassa, ja siitä on tullut yksi maailman tunnetuimmista kahvibrändeistä. Segafredo tarjoaa laajan valikoiman kahveja eri makuun ja tarpeisiin, kuten espressoa, cappuccinoa, lattea ja muita kahvijuomia. Yritys on myös panostanut kestävän kehityksen periaatteisiin ja pyrkii käyttämään vain korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä raaka-aineita.

Maailman vanhin kahvinpaahtimo

Maailman vanhimpia kahvinpaahtimoita ovat: vanhin paahtimo, jonka nimi on John Becker Coffee Group, joka perustettiin vuonna 1789 Hampurissa, Saksassa. Paahtimo on edelleen toiminnassa ja tarjoaa erilaisia ​​kahveja ja teen sekoituksia. Maailman toiseksi vanhin kahvinpaahtimo on Jabez Burns & Sons, joka perustettiin vuonna 1864 Yhdysvalloissa. Paahtimon perusti Jabez Burns, joka kehitti ensimmäisen modernin kahvinpaahtimen, joka toimi höyryllä. Paahtimosta tuli nopeasti suosittu ja se toimitti kahvia ympäri maailmaa. Jabez Burnsin perintöä jatkaa nykyään kahvinpaahtimoiden valmistaja nimeltään Jabez Burns & Sons Inc., joka on erikoistunut teollisuuskahvinpaahtimien valmistamiseen.