Vanha satama- ja kalastajakylä Alvor sijaitses Alvor-joen suistossa läntisessä Algarvessa. Alvorista on matkaa Portimaoon vain 8 km, Lagosiin 19 km ja Faroon noin 65 km, ja se onkin suosittu hiljaisempia lomakeskuksia ja hiekkarantoja etsivien vierailijoiden keskuudessa.

Alvor tarjoaa paljon edullisia lomia Portugalissa viettäville, mukaan lukien laajat hiekkarannat, kalastussatama, vilkas aukio jokirannassa, rantapromenadi ja runsaasti ravintoloita ja illallisvaihtoehtoja.

Alvorin upea 8 km pituinen hiekkaranta tarjoaa hyvät palvelut eikä ole niin ruuhkainen kuin muut Algarven rannat. Rannalla on tarjolla erilaisia vesiurheiluvaihtoehtoja. Alvorin ja Portimaon välillä on runsaasti hiekkarantoja, mukaan lukien kaunis Praia da Rochan ranta.

Tekemistä riittää myös hieman kauempana rannasta, esimerkiksi golf, ratsastus ja paikallinen vesipuisto ovat vain muutamia esimerkkejä valittavana olevista aktiviteeteista. Alvorin ilmaston ansiosta golfkausi o pitkä, ja Alvorissa ja ympäristössä onkin yli 30 huippuluokan golfkenttää. Alvorin ympäristössä on useita ratsastuskeskuksia, jotka tarjoavat tunteja niin aloittelijoille kuin kokeneillekin ratsastajille.

Yöelämä on suhteellisen hiljaista, mutta Alvorista löytyy toki disco ja joitakin baareja. Vilkkaampaa yöelämää etsivät voivat matkustaa lyhyen matkan päähän naapurikeskuksiin Portimaoon ja Praia da Rochaan, jossa on myös kasino, jossa voit nauttia useista peleistä ja Ilmaista pelirahaa ilman talletusta.

Toukokuusta lokakuuhun Alvorissa nautitaan kirkkaasta sinisestä taivaasta ja noin 25 asteen lämpötiloista. Kesäkaudella aurinkoa saadaan 12 tuntia päivässä, talvella aurinkoa riittää 5 tunnin ajan, ja Alvor onkin täydellinen valinta niin kesäisille kuin talvisillekin aurinkolomille.