Omien kalapuikkojen valmistaminen on lapsellisen yksin- kertaista. Lisäksi kotitekoiset kalapuikot voittavat kaupasta ostetut mennen tullen, koska tiedät tarkkaan mistä ne on valmistettu. Valitse raaka-aineeksi suosikkikalaasi ja lupaan, että lopputuloksena saat mahtavan rapeita herkkuja.

Micken Fish and Chips kalaherkut. Kuva Tiina Tahvanainen.

4 hengelle

Fish and chips

250 g kalafileitä / henkilö

munia

vehnäjauhoja

pankojauhoja

friteerausöljyä

Tee tuplapanerointi eli kääntele kalaa ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kevyesti vatkatuissa munissa ja lopuksi vielä panko­ jauhoissa.

Lämmitä öljy 180 asteeseen. Laita paneroidut fileet pannulle ja friteeraa kalaa muutama minuutti. Ota kalat pois pannulta ja anna niiden vetäytyä, jolloin niistä tulee tasaisen lämpimiä. Friteeraa kalat uudestaan juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile kalat friteerattujen perunoiden ja remouladekastikkeen kanssa.

Instagram: @michaelbjorklundchef 

https://www.instagram.com/michaelbjorklundchef/

Facebook: Michael Björklund Chef  https://www.facebook.com/michaelbjorklundchef/

YouTube: Michael Björklund Chef 

https://www.youtube.com/channel/UCaEhcZwZvHahIYjJrhJ4ceQ