Monaco on erittäin pieni maa, joka sijaitsee Ranskan itärannikolla Italian kyljessä. Onkin aika ilmeistä, että monacolainen ruoka on saanut vaikutteita ranskalaisesta ja italialaisesta keittiöstä. Välimerellisistä vaikutteista johtuen ruoka koostuu yleensä merenelävistä ja erilaisista kaloista sekä kasviksista ja hedelmistä.
Alla esittelemme joitakin kuuluisia monacolaisia ruokia.
Barbajuan
Alkuruoka, joka saa veden kielelle. Ranskassa ja Italiassa kuuluisa alkuruoka koostuu erilaisista uppopaistetuista ruoista, kuten ricotta-juustosta ja lehtimangoldista. Täytteet voivat kuitenkin vaihdella, ja frittitaikinan sisältä voi löytyä esimerkiksi sipulia, riisiä, purjoa, pinaattia ja parmesan-juustoa.

Bouillabaisse
Kuuluisa kalaruoka, jonka juuret ovat Marseillessa, Ranskan toiseksi suurimmassa kaupungissa. Perinteisessä bouillabaisessa on kolmea erilaista kalaa, nimittäin simppua, eurooppalaista meriankeriasta ja taivaantähystäjää. Valmistuksessa käytettävät mausteet ja yritit tekevät siitä poikkeuksellisen ruokalajin.
Gnocchi
Paksut, pienet ja pehmetä mykyt valmistetaan perunamuusista, jauhoista tai semolinasta valmistettavasta taikinasta sekä runsaasta määrästä muita ainesosia, kuten juustosta, munasta, leivänmuruista ja perunasta. Gnocchit syödään usein alkupalana kerman, voipohjaisen tai lihaisan kastikkeen kera.
Ruoan lisäksi Monacossa on paljon muutakin tehtävää, kuten vaikkapa vierailu kuuluisaan Palais du Prince -palatsiin. Voit käydä myös Monte Carlon kasinolla, joka on eräs maailman kuuluisimmista kasinoista. Mahtipontinen uusbarokkirakennus on rakennettu vuonna 1893, paljon ennen nettikasinoiden aikaa.
Ei kannata myöskään unohtaa auringonottoa Larvotton rannalla.