Nestlé tuo markkinoille suklaapatukan, jonka sokerimäärä on selvästi tavallista suklaapatukkaa pienempi. Ensimmäinen tuote, jossa uutta innovaatiota hyödynnetään, on Milkybar Wowsomes -patukka. Se sisältää 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin tavallinen suklaapatukka, mutta maistuu tutulta.

Milkybar Wowsomes -patukat tuodaan lähiviikkojen aikana kauppoihin Isossa-Britanniassa ja Irlannissa. Suomessa uudenlaisia suklaapatukoita ei ole saatavilla.

Huokoinen rakenne makeuden takana

Nestlén tutkijat kehittivät vuonna 2016 keinon, jossa sokerin rakennetta muokkaamalla pystytään vähentämään sen määrää. Uudessa prosessissa sokerin, maitojauheen ja veden sekoitus sumutetaan kuumaan ilmaan. Sekoituksesta syntyy huokoista ja kiteytymätöntä sokeria, joka liukenee nopeammin suussa. Siksi se maistuu makeammalta.

Innovaatio mahdollistaa sokerin vähentämisen ilman keinotekoisia ainesosia. Prosessin avulla pystytään vähentämään sokerin tarvetta jopa 40 prosenttia tavalliseen suklaaseen verrattuna.

Innovaatio on osa Nestlén vastuullisuustavoitteita, joissa tähdätään elämänlaadun parantamiseen ja terveellisempään tulevaisuuteen. Yhtiö on sitoutunut muun muassa vähentämään tuotteistaan 5 prosenttia sokeria vuoteen 2020 mennessä. Sokerin vähentäminen alkoi jo vuonna 2000.

Milkybar on yksi Nestlén ikonisimmista suklaabrändeistä. Se on kehitetty vuonna 1936. Tuotteen suosio perustuu sen mietoon ja täyteläiseen makuun sekä suureen maitopitoisuuteen. Vuonna 2007 tuotteessa alettiin käyttää ainoastaan luonnollisia ainesosia. Vuonna 2017 tuotteen pääainesosaksi tuli maito.

Tietoa uudesta sokerista (englanniksi): Nestlé structured sugar (pdf, 500Kb)