Servaali Oy on aloittanut yhteistyön suomalaisen Nordic Premiun Beveragesin kanssa. Yhteistyö alkoi komeasti, kun uusi laadukas artesaanigin Arctic Blue saapui Alkon valikoimaan 15.3.

Arctic Blue Ginin tarina alkoi kesällä 2016, kun Mikko Spoof ja Kimmo Koivikko, kaksi kokenutta giniharrastajaa ja kulinaristia, saivat idean. He halusivat vangita palan ainutlaatuista suomalaista luontoa laadukkaaseen giniin ja viedä kokemuksen maailmalle. Pohdinnan jälkeen kävi selväksi, että mikään ei edustaisi suomalaisen luonnon ainutlaatuisuutta paremmin kuin metsässä villinä kasvava aromikas mustikka.
Kunnianhimoinen suunnitelma esiteltiin maailmankuululle huippukokille Jaakko Sorsalle, joka kiinnostui heti uuden suomalaisen artesaaniginin luomisesta. Sorsalla on ainutlaatuinen kokemus suomalaisten makujen hienostuneesta yhdistämisestä: hän on tarjoillut pohjoismaisia makuja arvostetussa FINDS-ravintolassaan Hong Kongissa jo yli 13 vuoden ajan. Viimeisenä tiimiin kutsuttiin kokenut tislaajamestari Asko Ryynänen tekemään visiosta totta.


Kunnianosoitus suomalaiselle mustikalle

Ravinteikkaat ja aromikkaat, villinä metsissä kasvavat marjamme ovat maailmankuulu kansallisylpeys, joka haluttiin pullottaa Arctic Blue -artesaaniginiin. Kaikki ginissä käytetyt mustikat on käsin poimittu valitulta alueelta Kolin kansallispuiston läheltä, jossa on tutkimusten mukaan erityisen ravinnepitoiset ja aromikkaat mustikat. Näin varmistetaan ginin tasalaatuisuus ja intensiivinen maku.

”Olemme erittäin innoissamme alkaneesta yhteistyöstä ja siitä, että olemme mukana tämän suomalaisen upean tuotteen lanseerauksessa. Arctic Bluen hienon ja osaavan tiimin kanssa pääsemme varmasti pitkälle”, hehkuttaa Servaalin Category Lead Antti Skogster.

Nordic Premiun Beverages
Nordic Premium Beverages valmistaa laadukkaita juomatuotteita Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa. Vuonna 1989 perustettu yritys on juoma-alan pioneeri Suomessa: se on vanhin kotimainen viinien valmistaja sekä ensimmäinen, joka aloitti kuohuviinien valmistuksen. Nordic Premium Beverages valmistaa Arctic Blue -artesaaniginiä sekä viinejä, kuohuviinejä ja likööreitä kotimaisista marjoista. Laadukkaat luonnolliset raaka-aineet antavat kaikille Nordic Premium Beveragesin juomille niiden ainutlaatuisen intensiivisen maun ja luonteen.

Momentin Group on suomalaisomisteinen monialayritys, jonka toimialoihin kuuluvat laadukkaiden alkoholijuomien maahantuonti ja myynti, ravintolatoiminta, pienpanimotoiminta, sekä vientitoiminta ja tuotekehitys. Edustamillamme tuotteilla ja palveluilla tuomme lisäarvoa elämän hetkiin. Hetkiin, joihin halutaan jotain, joka nostaa arjen hieman sitä normaalia ylemmäksi, juhlia kruunaamaan, tai onnistumista alleviivaamaan. www.momentingroup.com

Momentin Groupin omistama Servaali Oy on markkinoiden johtavia alkoholituotteiden maahantuojia Suomessa ja Baltian maissa. Yrityksen tuotevalikoima koostuu laadukkaista oluista, siidereistä, viineistä ja vahvoista alkoholituotteista sekä virvoitusjuomista. Vuonna 2017 Servaali Oy myynnin arvioidaan ylittävän 20 miljoonaa litraa. Yritys toimii Suomen, Viron, Latvian, Liettuan ja Ruotsin markkinoilla. www.servaali.com