Vuoden 2018 Veikkausliiga on käynnistynyt vauhdilla. Lokakuulle asti pelattavassa sarjassa on mukana kaksi joukkuetta Uudeltamaalta, kuten on ehkä ollut odotettavissakin. Helsinki ja Espoo ovat aina olleet sarjataulukkojen kärkikaartia kotimaisessa jalkapallossa. HJK on liigan historian menestyksekkäin joukkue, mutta viime vuosina on tapahtunut pientä lipsumista aiemmasta menestyksestä, ja moni veikkaaja tahtookin tietää, miten tämän vuoden liigassa käy.

Veikkausliigassa menestyminen muodostuu useista tekijöistä, joihin kuuluvat pelaajat, joukkuehenki, valmentaja ja puitteet. Taloudellinen vakaus on myös tärkeää, sillä se voi auttaa hankkimaan parempia pelaajia joukkueen riveihin tai paremman valmentajan. Pelaajien vointi ja kunto ovat puolestaan suoraan verrannollisia menestykseen. Terveet, motivoituneet ja ammattitaitoiset pelaajat, jotka osaavat pelata yhdessä tuovat loppupeleissä voiton kotiin.

Vedonlyönnissä auttaa, kun tuntee lajin hyvin ja seuraa joukkueiden tapahtumia. Uusien vahvistusten taustojen tutkinta, pelien aktiivinen seuraaminen ja uutisten lukeminen auttavat pysymään kärryillä kunkin seuran tilanteesta. Vaikka loppupeleissä paljon riippuu tuurista, voi omia menestysmahdollisuuksia parantaa aktiivisuudella ja osoittamalla kiinnostusta.

Akseli Pelvas on yksi HJK:n avainpelaajia, ja hän pelaa vuoden 2018 liigassakin joukkueen väreissä. Hän on hyökkääjä, joka aloitti jalkapallon jo 5-vuotiaana. Nykyisin 29-vuotias Pelvas on pelannut jo muutamaan otteeseen Suomen maajoukkueessakin, ja hänen suurimpiin saavutuksiinsa lukeutuu eniten pääsarjamaaleja saaneiden pelaajien joukkoon pääseminen sekä 7 Suomen mestaruutta.

HJK:n nykyinen valmentaja Mika Lehkosuo ei ole yltänyt aivan edeltäjiensä tasolle, vaikka parannuksia onkin nähtävissä. Hän onnistui aiemmin nostamaan Espoon Hongan Veikkausliigaan kaudeksi 2006, ja joukkue pääsikin mitalisijoille useampana vuotena. Lehkosuon näyttö on vahva, ja monet kannattajista uskovatkin hänen näyttävän kyntensä tänäkin vuonna.

Toinen uusimaalainen tekijä Espoon Honka ylsi Veikkausliigaan vasta Lehkosuon valmennuksen avulla, mutta viime vuosina joukkue ei ole yltänyt mitalisijoille. 2010-luvun vaihde oli joukkueen kuuminta aikaa. Lehkosuon valmennus kuitenkin päättyi taloudellisten erimielisyyksien vuoksi, minkä jälkeen Honka etsii edelleen uutta suuntaa.

Lehkosuon esimerkki näyttää valmennuksen tärkeyden. Vaikka hänen valmennuksensa oli ammattitaitoista, taloudelliset hankaluudet johtivat hänen eroonsa. Väärinkäytöksiä ei kuitenkaan todettu, ja mies jatkoi uraansa uudessa seurassa. Pelikentän ulkopuolelle ulottuvat erimielisyydet voivat kuitenkin johtaa vakaviinkin seurauksiin.

Vuoden 2016 Veikkausliigan voittaja IFK Mariehamn ja vuoden 2015 voittaja SJK ovat vahvoja haastajia liigassa. Molemmat ovat viime vuosina viihtyneet kärkisijojen tuntumassa ja SJK ylsi pronssisijalle vuonna 2016. Viime vuoden hopeamitalisti KuPS:lla on myös hyvät mahdollisuudet päästä jälleen kärkisijoille.

Veikkausliigassa joukkueiden suorittaminen vaihtelee jonkin verran. Valtaosa mitalisijoista menee muutamien vuosien ajan samoille joukkueille, mutta pitkällä aikavälillä vaihtelua on paljon. Kaikkien aikojen menestyneimmät joukkueet ovat HJK 28 mestaruudellaan, HPS ja Haka 9 mestaruudella, sekä TPS ja HIFK 8 ja 7 mestaruudella. Yksittäisiä mestaruuksia mahtuu useita eri joukkueiden listoille, joten yllättäjäkin on aina mahdollinen – olihan IFK Mariehamninkin vuoden 2016 mestaruus monille yllätys.

Veikkausliigasta on jännittävintä lyödä vetoa livenä – suomalaisten vakiopaikoista esimerkiksi Redbet antaa mahdollisuuden tehdä livevetoja. Livevedonlyönnissä pääsee seuraamaan tilannetta jatkuvasti, vaikka samalla kun seuraa ottelua. Se kuitenkin on myös kätevä toiminto myös silloin, kun itse peliä ei pysty katsomaan. Redbetin sivustolta löytyvät Veikkausliigan lisäksi Suomen liigoista esimerkiksi Ykkönen ja Kolmonen, ja monet ulkomaalaiset liigat aina Viron Meistriliigasta Romanian Liga 1:een ja Norjan Eliteserieniin. Valitsemaan pääsee naisten ja miesten sarjoja.

Tarjolla on tietenkin myös monia muita lajeja, kuten tennistä ja jalkapalloa. Nettivedonlyönnin etuja ovatkin runsas tarjonta ja helppous.