Kesällä herkkusienet sopivat täydellisesti grilliruokien lisukkeeksi ja niistä saa myös herkullisia täytteitä burgerien väliin. Champ ja Poppamies teki kesän kuumimmat grillausvinkit herkkusienistä. Valitsemalla suomalaisia Champ herkkusieniä saat puhdasta, terveellistä ja maistuvaa lähiruokaa.

PORTOBELLOBURGER

yhteistyössä Poppamies

Portobelloburger sopii erinomaisesti korvaamaan perinteisen hampurilaisen. Grillaamalla sienet ja sämpylät saat burgereihin lisää makua. 

4 kpl Champ portobelloja 1 dl tummaa balsamietikkaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 200 g cheddarjuustoa 8 kpl pekoniviipaletta 4 kpl briossisämpylää 100 g paahdettua sipulia rucolaa Poppamiehen Roasted Garlic majoneesiaPoppamiehen hiidenhilloa

Ota sienistä kannat irti ja marinoi balsamietikan, hienonnetun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa. Paahda sieniä grillissä n.15 minuuttia välillä käännellen. Aseta juustoviipaleita sienien päälle ja grillaa kunnes juusto on vähän sulanut. Paahda pekonit ja lämmitä halkaistut briossisämpylät.

Kokoa burger laittamalla Poppamiehen majoneesia briossipuolikkaan pohjalle ja sen päälle paahdettua sipulia, paahdettu portobello, rucolaa ja Poppamiehen hiidenhilloa. Aseta briossin kansi päälle ja nauti.

BURGERPIHVIT

yhteistyössä Poppamies

Champ herkkusienet antavat burgeripihviin kivaa rakennetta. Tarjoile pihvit pehmeiden briossileipien välissä majoneesin ja erilaisten täytteiden kanssa. 

200 g Champ herkkusieniä 400 g naudan jauhelihaa (17%) 2 rkl Poppamiehen burgers & ribs-mausteseosta 100 g cheddarjuustoa Lisäksi: 4 kpl briossisämpylää 1 sipuli viipaleina 2 tomaattia  

Pilko herkkusienet pieniksi paloiksi ja sekoita jauhelihan kanssa. Mausta Poppamiehen burger&ribs-mausteseoksella. Muotoile massasta neljä burgeripihviä ja paista grillissä haluamaasi kypsyyteen molemmin puolin.

#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.

ROASTED GARLIC HERKKUSIENET

yhteistyössä Poppamies

Paahdetulla valkosipulilla maustetut herkkusienet teet helposti joko uunissa tai grillillä. Aikaa ne tosin hieman vaativat, mutta tämä odotus kyllä palkitaan!

500 g Champ jumbo tai grilli herkkusieniä 0,5 dl Poppamiehen Roasted Garlic BBQ Sauce-kastiketta 0,5 dl rypsiöljyä  

Putsaa sienet. Yhdistä Poppamiehen Roasted Garlic BBQ Sauce-kastike ja rypsiöljy kulhossa. Lisää sienet ja sekoita niin, että sienet saavat kastiketta joka puolelle. Levitä sienet uunipellille ja paista ensin 20 minuuttia 200 asteessa, käännä sitten uuni 175 asteeseen ja jatka vielä 40 minuuttia.

Jos teet sienet grillillä, esilämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 180 asteeseen. Mikäli sienet ovat isohkoja voit asettaa ne suoraan grillille, mikäli pieniä (niin että voivat tippua kypsyessään ja kutistuessaan grillin ritilöiden välistä) aseta ne grillin kestävään vuokaan. Grillaa tunti välillä käännellen.

TÄYTETYT GRILLISIENET

Perinteiset täytetyt herkkusienet saavat makua sinihomejuustosta ja pekonista. Leikkaa sienen lakista siivu kanneksi, niin herkkusienet pysyvät tasaisesti grilliritilällä ja voit unohtaa keikkuvat sienet. (Katso vinkkivideo)

8 kpl Champ grilli tai jumbo herkkusieni 2 rkl öljyä 80 g sinihomejuustoa 1 kpl keltuainen 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna mustapippuria rouhittuna 16 siivua pekonia  

Irrota herkkusienten kannat ja hienonna ne veitsellä. Paahda kannat öljyssä kullan ruskeiksi. Sekoita kulhossa sinihomejuusto, keltuainen, ruohosipuli ja jäähtyneet herkkusienten kannat. Mausta massa mustapippurilla.

Leikkaa herkkusienen hatusta noin 1-2 mm paksuinen viipale. Täytä sieni sinihomejuustomassalla ja laita sieniviipale kanneksi. Kieritä 2 pekonisiivua sienen ympärille limittäin. Kypsennä sienet grillissä, kunnes pekoni on kauttaaltaan paahtunut.

PORTOBELLO HODARIT

Portobello-hodarit ovat nopea kasvisruokavaihtoehto kesän grillijuhliin. Muita täytteitä voit toki varioida vapaasti ja saat hodareista myös vegaanisia jättämällä majoneesin pois tai vaihtamalla sen vegaaniseen majoneesiin. (katso vinkkivideo)

2 kpl Champ portobelloa 8 kpl hot dog-sämpylää 1 tomaatti kuutioituna 1 kevätsipulin varsi viipaloituna paahdettua sipulia aiolia Marinadi: 4 rkl oliiviöljyä 2 rkl balsamicoa 2 tl sinappia suolaa pippuria  

Poista portobelloista kannat ja leikkaa hatut neljään viipaleeseen. Sekoita marinadin ainekset ja sivele sieniviipaleille. Grillaa sienet kypsiksi noin 3-4 minuuttia per puoli. Aseta portobellosuikale hodarisämpylään ja lusikoi päälle tomaattia, aiolia, kevätsipulia ja paahdettua sipulia.