Toptaste sai testattavakseen Ruokaboksin, joka tuo helpotusta ja luksusta arkeen. Ruokaboksi on palvelu, joka toimittaa joka viikko asiakkaidensa kotiovelle kolmesta neljään valmista reseptiä sekä kaikki raaka-aineet niiden tekoon.

Tunnelma ennen Ruokaboksin saapumista oli odottava ja helpottunut. Joka viikkoinen sunnuntain kauppareissu sai jäädä väliin, sillä Ruokaboksi saapui kotiimme maanantaina tuoden mukanaan tuoreet ja herkulliset raaka-aineet sekä reseptit. 

Ruokaboksin toimituspalvelu oli kätevä. Olimme saaneet jo edellisellä viikolla viestillä Ruokaboksin saapumisajan. Maanantain koittaessa näimme seurantalinkin avulla reaaliaikaisesti missä Ruokaboksi liikkui. Seurasimme koko päivän linkkiä innostuneena, vaikka arvioituun toimitusaikaan oli vielä tunteja.  

Ruokaboksi sisälsi monipuolisesti eri raaka-aineita –  vihanneksia, lihaa, tofua, pastaa ja paljon muuta. Positiivinen yllätys oli, että suurin osa Ruokaboksin tuotteista olivat kotimaisia. Mukana tullut reseptivihko oli selkeästi kirjoitettu ja jokaiseen reseptiin oli merkitty kuinka kauan kyseisen aterian valmistukseen menisi aikaa.

Ruokaboksin nettisivuilta pystyy näkemään viikon reseptit jo pari viikkoa aikaisemmin ja totta kai olimme jo ennalta kurkkinut mitä reseptejä Ruokaboksimme tulisi sisältämään.

Heti Ruokaboksin saapumispäivänä valmistimme BBQ-kanaa, lohkoperunoilla ja salaatilla. Ateria oli helppo valmistaa – kana ja lohkoperunat veivät kielen mennessään ja raikas salaatti toi ruokaan ihanan lisän. 

Seuraavana päivänä valmistimme kermaisen pastan salsiccia-makkarasta. Salsiccia-makkara oli meille uusi tuttavuus, mutta ohjeita seuraamalla ruoka oli kuitenkin helppo valmistaa. Reseptin valmistukseen meni vain 30 minuuttia. Ruokaa valmistaessa mietimme, että onneksi kiireisen työpäivän jälkeen ei tarvinnut enää lähteä kauppaan hortoilemaan. 

Ruokaboksi tuo ehdottomasti luvatun helpotuksen arkeen. Kun kaikki raaka-aineet reseptien kanssa toimitetaan suoraan kotiovelle, jää arjessa enemmän aikaa muuhun puuhasteluun pitkien kauppareissujen sijaan.

Reseptit:

BBQ-paahdetut broilerinkoivet, rapeita lohkoperunoita ja salaattia

Broilerinkoivet maistuvat valmiilla bbq-kastikkeella. Tämä ruoka valmistuu kätevästi yhdellä uunipellillä.

Ainekset:

  • 1 pkt broilerikoipia
  • 1 ps BBQ-kastiketta
  • 0,5 kg perunoita
  • 0,5 tl kuivattua timjamia
  • 1 prk kermaviiliä
  • ruukku salaattia
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • paprikajauhetta
  • curryjauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl öljyä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat tarvittaessa ja lohko ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta perunat öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla.

Kumoa broilerinkoivet kulhoon ja sekoita niihin bbq-kastike, suola ja mustapippuri. Nostele broilerinkoivet samalle pellille perunoiden kanssa. Paahda perunoita ja koipia noin 35-40 minuuttia.

Valmistele kastike. Kumoa kermaviili kulhoon. Mausta valkoviinietikalla, suolalla, mustapippurilla, paprika- ja curryjauheella. Sekoita ja jätä maustumaan.

Valmista salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit joukkoon. Mausta valkoviinietikalla ja öljyllä.

Tarjoa bbq-paahdetut broilerinkoivet lohkoperunoiden, salaatin sekä kastikkeen kanssa.

Kermainen pasta Salsiccia-makkarasta

Salsiccia-makkara on alunperin Italiasta. Tässä reseptissä makkara on kuoretonta, joten siitä on helppo pyöritellä pieniä paloja pastan sekaan.

Ainekset:

  • punasipuli
  • valkosipulinkynsi
  • fenkoli
  • 1 rs pinaattia
  • 1 pkt salsiccia-makkaraa
  • 1 prk kermaa
  • limen mehu
  • ruukku lehtipersiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • cayennepippuria
  • chilijauhetta
  • valkoviinietikkaa
  • öljyä

Laita vesi kiehumaan pastaa varten.

Kuori ja suikaloi puolikas punasipuli sekä hienonna kuorittu valkosipulinkynsi.

Puolita fenkoli ja poista kova kanta. Suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele pinaatit kylmän veden alla. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna paistinpannu ja öljy. Revi makkarasta pieniä palleroita pannulle. Ruskista makkarapalleroita molemmin puolin noin 2-3 minuutin ajan. Siirrä pallerot sivuun pannulta.

Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna uudelleen. Lisää tilkka öljyä, sipulit ja fenkolit pannulle. Paista kasviksia muutama minuutti sekoitellen.

Lisää sitten makkarat ja pinaatit pannulle kasvisten sekaan. Mausta suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja valkoviinietikalla.

Kaada paistoksen joukkoon ruokakerma. Huuhtaise purkki vedellä ja lisää vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.

Viimeistele kastike puolikkaan limen mehulla ja lehtipersiljalla.

Tarjoa salsiccia-makkarakastike pastan kanssa.