Espanjalla on monipuolinen ja sekoittunut perintö, joka todellakin näkyy sen keittiössä. Välimeren maana myös Espanjassa ruoalla ja kulttuurilla on ollut voimakas vaikutus maan syntyyn.

Espanja on suurin oliiviöljyn tuottaja, eikä ole yllätys, että sitä käytetään runsaasti espanjalaisessa keittiössä. Pohjois-Espanjassa käytetään yhtä paljon laardia ja voita.

Espanjalaisen ruoan valmistuksessa ja tarjoilussa on joitakin erityispiirteitä. Sipulia ja valkosipulia käytetään paljon, ja useimpien aterioiden yhteydessä tarjoillaan viiniä ja leipää. Jälkiruokien valikoima on myös runsas, ja niissä käytetään usein hedelmiä ja maitotuotteita. Jälkiruoat tarjoillaan usein pääruoan kanssa.

Espanjalaisia ruokia voi ostaa yleisesti kaupoista ympäri maailman. Voit tarkistaa paikallisen kauppasi tarjoukset eri sivustoilta, kuten https://minuntarjouslehteni.fi/tokmanni-tarjoukset

Katsotaanpa joitakin suosittuja espanjalaisia ruokia:

Gazpacho:

Gazpacho on eräänlainen kasviskeitto, joka valmistetaan valkosipulista, kuivasta leivästä ja oliiviöljystä, joskus lisätään myös tomaattia ja paprikaa. Keitto tarjoillaan kylmänä tai kuumana. Kylmää vaihtoehtoa kutsutaan gazpachoksi, kun taas lämpimän keiton nimi on gazpacho manchego. Lämpimään keittoon lisätään usein sieniä ja kaninlihaa, jolloin se muistuttaa enemmän pataa kuin keittoa.

Paella

Tämä tyypillinen riisiseos on tyypillinen Espanjalle. Se valmistetaan sekoittamalla sahramia ja oliiviöljyä riisiin, myöhemmin joukkoon lisätään mereneläviä tai lihaa ja kasviksia.

Chorizo

Tämä on eräänlainen makkara, joka valmistetaan muussaamalla porsaanrasvaa ja lisäämällä chiliä ja paprikaa. Chorizosta on olemassa 2 muunnosta, toinen on tulinen ja toinen makea. Chorizoa voidaan syödä kuumana tai kylmänä, vaikkakin se yleensä tarjoillaan kylmänä. Chorizoa käytetään valmistusaineena monissa espanjalaisissa ruoissa, mutta sitä syödään myös sellaisenaan.

Fabada Asturiana

Tämä on eräänlainen papupata, joka sisältää porsasta, chorizoa ja mustaa makkaraa tai morcillot’a, ja joka maustetaan esimerkiksi sahramilla.

Olla Podrida:

Tämä paksu pata valmistetaan pimento-paprikasta, tomaatista, sipulista ja perunasta.

Kuten aiemmin mainittu, jos etsit espanjalaisia ruokia, voit hyvin löytää joitakin paikallisista kaupoistasi, tarkista säännöllisesti kauppojen, kuten Lidl, Netto jne. mainoslehtiset.