Usein päivät on täynnä kiirettä. Aamu alkaa aamupalan valmistamisella, jonka jälkeen siirrytään opintojen pariin tai töihin. Lopulta kun päivän työt ja opinnot on hoidettu, on aika palata kotiin laittamaan ruokaa. Päivä menee hyvin nopeasti ja pian on jo ilta. Illalla ei kuitenkaan välttämättä enää huvita alkaa valmistamaan työlästä ruokaa iltapalaksi, vaan mielessä on helppo ja maukas iltapala, josta nauttii ja joka ei vie turhan paljoa aikaa. Pää lyö kuitenkin tyhjää, eikä yhtään ideaa tule mieleen.

Väsyneenä sohvalla istuessa toisille on mieluisaa lukea kirjaa tai katsoa televisiota. Toisille taas vedonlyönti ilman rekisteröintiä on tapa rentoutua. Samalla kun sohvalla istuessa rentoutuu, voi väsymys iskeä, eikä keittiössä pannujen ja kattiloiden parissa hääräily kiinnosta. Tähän artikkeliin on koottu muutama hyvä idea helpoksi iltapalaksi. Iltapalat ovat helppoja ja nopeita valmistaa, mutta myös maukkaita ja täyttäviä.

Suomalaisten suosikki, eli ruisleipä

Yksi parhaista vaihtoehdoista iltapalaksi on ehdottomasti ruisleipä. Ruisleipä täyttää erittäin hyvin ja on erittäin ravitseva. Leivän ei kuitenkaan tarvitse olla pelkästään kuiva siivu, jonka päällä vain ohut juustosiivu. Iltapalana leivälle kannattaa laittaa esimerkiksi juustoa tai tuorejuustoa, sekä leikkelettä tai esimerkiksi kylmäsavulohta. Annokseen voi hyvin lisätä myös esimerkiksi erilaisia kasviksia, kuten kurkkua, tomaattia ja salaatinlehtiä. Ruisleipä soveltuu myös lämpöiseksi leiväksi. Päällisiksi käyvät kaikki omat suosikit. Esimerkiksi paistettu kananmuna tai kinkku voivat olla erittäin täyttäviä. Tomaatti soveltuu hyvin myös lämpöisten leipien täytteeksi.

Valmistus ei vie kauaa, oli sitten kyseessä perinteinen voileipä tai lämmin leipä, sillä suurin osa ajasta menee kasvisten pilkkomiseen. Siivoaminen ei myöskään vie paljoa aikaa illan rentoutumiselta, joten sohvalla pääsee nopeasti lepäämään. Ruisleipä ei ole myöskään hinnalta kallis, joten sitä voi pitää myös edullisena vaihtoehtona.

Puurot ovat tuttuja, mutta helppoja ruokia

Puuro on hyvä valinta niin aamupalana kuin iltapalanakin. Puurot ovat helppoja ja nopeita tehdä ja niitä saa nykyisin myös annospakkauksissa. Erilaiset puurot täyttävät oikein hyvin. Työläämmät puurot, kuten mannapuuro ja riisipuuro on hyvä tehdä jo edeltävänä päivänä, mutta niitäkin saa esimerkiksi valmisruokana, jos haluaa. Perinteinen, mutta yhä suosittu kaurapuuro on nopea valmistaa niin perinteisellä tavalla keittämällä tai sitten mikrossa. Puuron kanssa soveltuvat niin erilaiset mehukeitot, tuoreet marjat kuin esimerkiksi pelkkä kaneli ja sokeri.

Jokaisella on omat mieltymyksensä, mutta tärkeintä on, että iltapala on maukas ja riittävän täyttävä. Puuron kohdalla yhtenä etuna on myös sen edullisuus, sillä kilon paketin kaurahiutaleita saa parhaimmillaan alle eurolla. Myöskään mehukeitot eivät ole erityisen kalliita. Marjojen kohdalla voi olla hyvä ratkaisu hankkia marjat kauden aikana ja pakastaa itse.

Kananmuna soveltuu hyvin iltapalaksi

Kananmunat ovat usean suomalaisen kodin vakio raaka-aine. Kananmunat eivät ole yleensä kalliita ja niitä voi käyttää monella erilaisella tavalla. Kananmunan voi keittää ja laittaa esimerkiksi leivän päälle. Tai keitettyjä kananmunia voi yhdistää salaattiin. Toisaalta kananmunan voi paistaa myös esimerkiksi juuri leivän päällä syötäväksi. Munakas voi kuitenkin olla iltapalaksi erittäin mainio ratkaisu.

Valmistus ei vie kauaa aikaa ja kananmunan lisäksi voi käyttää monia kaapista löytyviä raaka-aineita lisänä. Helppo ja nopea munakas voi sisältää esimerkiksi paprikan jämät jääkaapista, tonnikalaa tai vaikka sieniä. Myös juusto soveltuu munakkaisiin hyvin. Munakkaan valmistus on nopeaa, eikä vaadi kuin ainesten mahdollisen pilkkomisen, sekoittamisen sekä hetken paistinpannulla tai uunissa. Näin ilta ei mene ainoastaan keittiössä.