Välillä ei ole itsestään selvää, että nimestä voisi päätellä mitä syö. Varsinkin jälkiruokien kanssa voi hyvin usein käydä niin, ettei nimi kerro lainkaan, mitä on syömässä. Muutenkin nimissä on kivoja ja yllätyksellisiä vivahteita.

Pelihammasta kolottaa

Ennenkuin mennään varsinaisiin ohjeisiin, niin casino.netbet.fi haluaa muistuttaa, että kasinopeleistäkin löytyy paljon ruokiin ja varsinkin makeisiin ruokiin liittyviä pelejä. Hedelmäpelithän ovat kaikkien suosiossa ja niitä pelatessa voi oikeasti tulla mielitekoja leipoa parit tortut. Tässä seuraavaksi listaamme muutaman eri reseptin jälkkäreistä ja samalla muistelemme muutamaa peliä nimeltä.

Amarula vuokakakku

noin 8 annosta

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl tattarijauhoja (voit käyttää myös pelkkiä perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: 2 1/2 dl vahvaa kahvia

Täyte:
3 liivatelehteä
3 munaa  1/2 dl sokeria TAI 2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1/2-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl Amarula-likööriä

Pinnalle: sokeroimatonta kaakaojauhetta

Hyydytetyn kakun voit valmistaa myös reunalliseen vuokaan, jossa se on helppo kuljettaa vaikka ystävälle viemiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille.

Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi TAI vatkaa kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon Mascarpone tai maustamaton tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku. Näin englantilaisittain voisi sanoa että näin saadaan kunnon ”Sugar Rush”, joka on muuten yksi noista aiemmin mainituista peleistä, jotka saattavat saada aikaiseksi keittiöön menemisen.

Kuumenna Amarula-likööri kiehuvaksi lasissa mikroaaltouunissa tai pienessä kasarissa. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Leikkaa torttulevystä käyttämäsi vuoan kokoiset palat kahteen tai kolmeen kerrokseen. Kostuta torttulevy vahvalla kahvilla ja jaa väleihin täyte. Laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Siivilöi pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta hetki ennen tarjoilua. Parhaimmillaan seuraavana päivänä!

Appelsiini-Mustikkatrifle

5 annosta

2 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 tl hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mustikoita tai pensasmustikoita
15 kpl Jyväshyvä Kaurakeksejä tai Jyväshyvä Mustikkainen

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Philadelphia-tuorejuusto, sekä hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri, niin saadaan kunnon Sugar Pop. Laita jälkiruokakulhoon tai lasiin kerroksittain kerma-tuorejuustoseosta, sekä mustikoita ja paloiteltuja Jyväshyvä kaurakeksejä tai mustikkaisia kaurakeksejä.

Pasha

Pasha liittyy erityisesti Venäjän ja Raja-Karjalan ortodoksien pääsiäisperinteeseen. Pasha tulee venäjän pääsiäistä tarkoittavasta sanasta, joka puolestaan on peräisin heprean sanasta pesah

100 g voita
¾ dl sokeria
100 g Valion sitruunalla maustettua rahkaa 
150 g maitorahkaa
1 muna
1 dl vispikermaa
¼ sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl mantelirouhetta
1,5 rkl rusinoita

Liota muottia 15 minuuttia ennen käyttöä. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää rahkat, muna ja vaahdoksi vatkattu kerma, sekä sitruunanmehu, vaniljasokeri, mantelirouhe ja rusinat. Vuoraa muotti harsolla ja kaada seos valumaan muutamaksi tunniksi muottiin. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä. Huuhdo muotti juoksevalla vedellä ja kuivaa koottuna alassuin, ilmavassa paikassa. Avaa muotti vasta kuivana.

La Rosé marjahyytelö, 4 annosta

4 liivatelehteä
1/2 l tuoreita tai pakastemarjoja (esimerkiksi vadelmaa ja mansikkaa)
1 dl punaista limua tai mehua
2 rkl sokeria
3 dl La Rose Celebration kuohuviiniä tai muuta kuohuviiniä

Pilko marjat ja laita ne kelmulla vuorattuun pienehköön kulhoon, tai annosmaljoihin, nosta jääkaappiin.
Laita kuohuviini jäähtymään jääkaappiin tai pakastimeen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna limu tai mehu kiehumispisteeseen, lisää sokeri joukkoon.
Liuota kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää jäähtyneeseen liivatenesteeseen kylmä kuohuviini, sekoita.
Kaada neste marjojen päälle ja nosta hyytymään kylmään vähintään tunniksi tai yön yli. Karkkihampaalle tämä Sugar Parade on kunnon Candy Dream – nämäkin kaksi löytyvät myös monien nettikasinoiden pelilistoilta.

Kumoa ja koristele halutessasi kermavaahdolla ja sitruunamelissalla.

Jälkiruokia ja niiden versioita on täsmälleen niin monta kuin on kokkia keittiössä, eli jokainen voi tehdä oman versionsa omasta suosikistaan. Keittiössä tärkeintä on kokeilunhalu ja reseptit ovat hyväksi, sillä niillä pääsee alkuun ja opettelemaan leipomista.