Kotona tai kavereiden kanssa ruokaileminen on tapa viettää aikaa yhdessä ja vaihtaa kuulumisia. Olet varmasti itsekin käynyt illallisella tai lounaalla ystävien ja perheen kanssa, jutellut päivästä ja suunnitellut lomareissuja. Jopa tapaaminen töissä voidaan suorittaa ruoan äärellä – bisneslounas tai -illallinen on hyvin tavallinen tapa viihdyttää asiakkaita.

Onko siis ihme, että myös netissä pelattavista sosiaalisista peleistä on tehty ruokaan liittyviä? Monet sosiaaliset pelit, kuten Farmville, Candy Crush Saga ja kumppanit ovat hauskoja tapoja pelata kavereiden kanssa netin kautta.

Mutta miksi niistä on tullut niin suosittuja?

Mitä ovat sosiaaliset pelit?

Sosiaaliset pelit ovat sellaisia netissä pelattavia pelejä, joita voit pelata kavereiden kanssa. Esimerkiksi Facebookissa voit lähettää kavereillesi pelikutsuja ja vertailla pelien tuloksia ja kilpailla keskenään. Sosiaaliset pelit mahdollistavat kavereiden kanssa pelaamisen netin välityksellä, vaikka et olisi edes samassa huoneessa ystäväsi kanssa.

Tämä tekee pelaamisesta hauskempaa ja kilpailuhenkisempää. Voit pelata missä vain ja milloin vain, ja kaverisi voi vastata haasteeseen myöhemmin.

Hyvä esimerkki sosiaalisesta pelaamisesta on esimerkiksi Facebookiin yhdistettävä Farmville. Tämä peli on ollut erittäin suosittu jo vuosien ajan. Toinen hyvä esimerkki on esimerkiksi online casino ja saatavilla olevat turnaukset, jotka mahdollistavat kisaamisen muita pelaajia vastaan.

Miksi sosiaalisia pelejä kannattaa pelata?

Sosiaaliset pelit ovat tulleet hyvin suosituiksi viime vuosina, koska pelaaminen on paljon hauskempaa ystävien kanssa ja ystäviä vastaan. Sinun ei tarvitse enää olla toisen pelaajan kanssa samassa huoneessa, vaan voit pelata itse haluamanasi ajankohtana, ja vertailla tuloksia kavereidesi kanssa myöhemmin.

Sosiaalinen pelaaminen antaa pelaamiselle sosiaalisen aspektin sen sijaan, että pelaisit vain itseäsi tai tietokonetta vastaan. Se antaa sinulle motivaatiota jatkaa pelaamista yhä uudelleen.

Miksi pikaruokaan liittyvät aiheet ovat niin suosittuja?

Monet pelit ovat jollakin tapaa ruokaan liittyviä. Supersuosittu Candy Crush Saga perustuu herkullisiin karkkeihin. Diner Life sen sijaan antaa sinun johtaa omaa amerikkalaista dineria, jossa on tietysti myös mukana ruokaa. Kitchen Scramble sen sijaan antaa sinun valmistaa ruokia ruokarekassa ja tarjoilla niitä asiakkaille.

Ruoka-aiheisia pelejä on helppo luoda ja niiden idea on yleensä hyvin yksinkertainen. Monet pelit pyörivät ruoka-aiheiden ympärillä, ja kukapa ei pitäisi ruoasta? Tietysti sellainen aihe, joka on jokapäiväinen ja tavallinen asia, joka on osa jokaisen elämää, on paljon houkuttelevampi aihe suuremmalle yleisölle, kuin tietyn genren pelit.

Pikaruoka-aiheiset pelit ovat mielenkiintoisia, yksinkertaisia, selkeitä ja niitä on helppo pelata. Ne sopivat ihan kaikenikäisille aina lapsista aikuisiin ja niitä voi pelata helposti kavereitakin vastaan Facebookissa. Näissä peleissä on usein hyvin koukuttava ja selkeä juoni, ja niitä on helppo pelata silloinkin, kun käytettävissä on vain muutama minuutti esimerkiksi lääkärin vastaanotolla odottaessa.

Yhteenveto

Helppo ja selkeä aihe ja yksinkertainen pelin kulku tekee pelaamisesta hyvin koukuttavaa. Esimerkiksi Candy Crush Saga ja Farmville ovat idealtaan hyvin yksinkertaisia pelejä, joita oppivat pelaamaan niin lapset kuin aikuisetkin.

Ruokaan liittyvät pelit ovat aiheeltaan neutraaleja, joten ne sopivat ihan kaikille. Näin pelien valmistajat saavat tarjottua niitä suuremmalle yleisölle, ja kukapa ei pitäisi ruoasta?

Sosiaalinen pelaaminen on kokonaisuutena erittäin hauska konsepti, joka mahdollistaa kavereita vastaan pelaamisen myös silloin, kun he eivät ole paikan päällä. Voit pelata missä ja milloin vain, ja vertailla tuloksia muiden pelaajien tuloksiin esimerkiksi Facebookin välityksellä. Varo vain, ettei sinulle tule nälkä pelatessa!