Kasvisruoan suosio kasvaa räjähdysmäisesti. Valmisruuissa vaihtoehtoja riittää, mutta kasvisruokaa itse kokkaavat kokevat ruuan maustamisen usein vaikeaksi. Meira tuo marraskuussa markkinoille uudenlaisen kasvismaustesarjan, joten jatkossa herkullisen kasvisruoan valmistaminen on helpompaa kuin koskaan. Uudesta Meira kasvismaustesarjasta löytyy valmiit mausteseokset uunijuureksille, sosekeitoille, wokeille ja haudutettaviin ruokiin. 

Suomalaisista ruuanlaittajista yli kolmannes, 35 %, toivoo helpotusta nimenomaan kasvisruokien maustamiseen, selviää Meiran alkuvuodesta teettämästä tutkimuksesta1.

Kasvisruokien maustamiseen kaivataan helpotusta enemmän kuin minkään muunlaisten ruokien. Myös vaihtoehtoproteiinien, kuten nyhtökauran tai härkäpapuvalmisteiden maustamiseen apua toivoi lähes viidennes vastaajista, kertoo maustamistuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen Meiralta.

Meira tuo kotikokkaajien arkea helpottamaan neljä mausteseosta: kasvismausteseokset haudutettaviin ruokiin, sosekeitoille, uunijuureksille ja wokeille. Yksi pussi mausteseosta pitää sisällään kaikki tarvittavat mausteet 4‒6 hengen annokseen. Kaikki kasvismausteseokset ovat vegaanisia ja gluteenittomia eivätkä sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Uutuuksien sisältämä suola on jodioitua.

Uutuuksilla helposti syvempää makua kasvisruokiin

Jopa kokeneilla ruuanlaittajilla on yhä mielikuva siitä, että kasvisruoka olisi aina mautonta. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä sopivia mausteita oikein annostelemalla ruuasta saa helposti maistuvaa, toteaa Meiran tuotekehitysasiantuntija Markus Kotiranta.

Meiran kasvismausteseokset ratkaisevat samalla kaksi haastetta: sekä oikeiden mausteiden valinnan että annostelun. Kuhunkin seokseen on huolella valittu kyseiseen ruokalajiin parhaiten sopivat mausteet, ja yhdellä 25 gramman maustepussilla maustaa 4‒6 annosta. Muita mausteita eikä esim. liemikuutiota tarvita. Seoksen käyttö on helppoa: ruokalajista riippuen pussin sisällön voi kaataa suoraan pilkottujen kasvisten päälle tai hellalla porisevaan kattilaan. Uudet kasvismausteet ovat myös erinomainen apu marinadien valmistuksessa.

1) Meiran kyselytutkimus: Maustaminen ja leivonta suomalaisissa kodeissa 01/2017, N=1000 / M3 Research 

Meiran uudet kasvismausteet:

Meira Kasvismauste Haudutettaviin ruokiin tuo pitkään haudutettaville ruoille pehmeän savuista aromaattisuutta.  Mausteseos sopii erityisen hyvin tuomaan lisämakua ruoanlaitossa käytettäville erilaisille kasvisproteiineille (kuten tofu, nyhtökaura- ja härkäpapuvalmisteille). Pussillinen Meira Kasvismaustetta maustaa noin 1 kg:n kasvisruokaa (4-6 annosta).

Ainesosat: Rypälesokeri, jodioitu suola, sokeri, sipuli, savustettu paprika, tomaatti, valkosipuli, sitruunajauhe

Meira Kasvismauste Sosekeitoille on maukkaan kasviskeiton mausteseos, joka antaa keitolle täyteläisyyttä, sopivasti makeutta ja itämaista makua. Mausteseos tuo myös kaunista punaista väriä keittoon. Pussillinen Meira Kasvismaustetta maustaa 4-6 henkilön keittomäärän (noin 1,5 l), mausteseos korvaa myös liemikuution.

Ainesosat: Jodioitu suola, rypälesokeri, sokeri, paprika, kaneli, korianteri, mustapippuri, muskottipähkinä, sitruunajauhe

Meira Kasvismauste Uunijuureksille maustaa helposti joko tuoreet tai pakastetut juurekset.
Mausteseos tuo hienosti esille kasvisten oman maun ja makeuden. Lisää pussillinen Meira Kasvismaustetta ja ½ dl oliivi- tai rypsiöljyä 1 kg:lle kasviksia ja juureksia. Paista uunipellillä rapeiksi. Annosten määrä 4-6.

Ainesosat: Rypälesokeri, jodioitu suola, sokeri, sipuli, valkosipuli, rosmariini,
timjami, mustapippuri

Meira Kasvismauste Wokkeihin tuo ruokaan aasialaisia makuja. Sekoita pussillinen Meira Kasvismaustetta ja 1 kg kasviksia kulhossa. Maustetut kasvikset ovat suoraan valmiita wokattavaksi. Mausteseos on suunniteltu niin, että mausteet kestävät kuuman wokkauslämpötilan.

Ainesosat: Rypälesokeri, jodioitu suola, sokeri, paprika, kookos, inkivääri, korianteri, sipuli, cayennepippuri

Kaikki kasvismausteseokset myydään 25 gramman uudelleensuljettavissa pusseissa.