”Haluan kannustaa ihmisiä ottamaan ohjat omasta hyvinvoinnistaan”, elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokko kertoo. Puolen vuoden aikana Koko Suomen ravintoremontti -kiertue nähdään Suomen jokaisessa kaupungissa.

Onko maidolla terveysvaikutuksia? Kannattaako viljatuotteiden syömistä välttää? Suomessa käydään vilkasta ravintokeskustelua, ja moni on hämmentynyt ruokavalioiden, tutkimusten sekä mielipiteiden viidakossa.

Suomen johtava elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokko aloittaa Koko Suomen ravintoremontti -kiertueen ja tarjoaa kaikille mahdollisuuden oppia lisää puhtaasta ravinnosta sekä terveellisistä elämäntavoista. Kuuden kuukauden aikana kiertue nähdään jokaisessa Suomen 107 kaupungissa täysin ilmaiseksi.

Tulen jakamaan käytännön vinkkejä, miten jokainen voi parantaa hyvinvointiaan heti ja pienillä muutoksilla. Saan jatkuvasti kyselyjä, koska tulen eri kaupunkeihin ja nyt tulen joka ikiseen kaupunkiin. Haluan antaa kaikille mahdollisuuden oppia puhtaasta ravinnosta ilmaiseksi, jotta he pystyvät itse muuttamaan elämänsä. Tavoitteenani on puhua ainakin 15 000 ihmiselle ja kannustaa heitä ottamaan ohjat omasta hyvinvoinnistaan, Kokko kertoo.

Suomen johtavia ravintoasiantuntijoita pieniin kaupunkeihin

Tomi Kokolla on yli kymmenen vuoden kokemus ravinto- ja liikunta-alalta, ja hänen Lean in Five Weeks -hyvinvointihaasteensa on liikuttanut jo yli 9 000 suomalaista. Hän on valmentanut esimerkiksi Australian menestyneimpiä johtajia ja Suomen tunnetuinta koomikkoa Sami Hedbergiä. Kokon 30 päivän ihmiskoe -dokumentti herätti myös vilkasta keskustelua ravintosuositusten terveellisyydestä. Koko Suomen ravintoremontti -kiertueesta kuvataan myös dokumentti, joka julkaistaan loppuvuodesta 2018.

– Ravinnon ja liikunnan lisäksi kiertueella käsitellään henkistä hyvinvointia sekä elämänilon saavuttamista. Haluan kannustaa suomalaisia jahtaamaan heidän unelmiaan. Odotan jo, että pääsen puhumaan pieniin kaupunkeihin ja saan jakaa tietoa ihmisille, joilla ei välttämättä aikaisemmin ole ollut mahdollisuutta osallistua ravintoseminaareihin.

Koko Suomen ravintoremontti -kiertue alkaa maaliskuussa Turusta ja päättyy syyskuussa Helsinkiin. Kokon lisäksi kiertueella vierailee Suomen johtavia ravintoasiantuntijoita ja useita yllätysesiintyjiä. Alustava kiertueaikataulu löytyy osoitteesta: www.tomikokko.com/kiertue. Kiertueen virallisen trailerin voi katsoa osoitteesta: https://vimeo.com/256580187 (salasana: ravintoremontti18).