Ruoalla on vaikutus terveyteen, mutta oletko koskaan ajatellut syömisen vaikuttavan pelionneesi. Monissa eri kulttuureissa uskotaan onnekkaisiin ruokiin, jotka tuovat hyvää onnea. Listasimme yhteen ruokia ja annoksia, jotka kannattaa lisätä viikonlopun kauppalistalle, mikäli halajat parempaa pelionnea. Huomaathan, että useat nettikasinot ilman rekisteröitymistä tarjoavat monia erilaisia ruoka-aiheisia kolikkopelejä, joten voit yhdistää safkat ja slotit kätevästi!

#1 Vihreä

Vihreä on tunnetusti onnenväri, joka esiintyy niin neliapiloissa, seteleissä kuin jadekivissä. Aloita onnekkaiden ruokien syöminen terveellisesti ja lappaa lautaselle vihreää, vaikkapa perinteistä pinaattikeittoa. Saatat parantaa pelionneasi ja samalla ainakin terveys kiittää.

#2 Nuudelit

Lukuisissa eri Aasian maissa nuudelit ennustavat pitkää ikää. Ne ovat erityisen suosittua ruokaa etenkin uutena vuotena, jolloin toivotaan onnea seuraavalle vuodelle. Tavoitteena on syödä nuudelit rikkomatta niitä onnekkaan vaikutuksen takia, joten unohda nuudeleiden pureskelu.

#3 Kaali

Saksassa ja Irlannissa kaali yhdistetään onneen ja vaurauteen. Uskomus on saanut alkunsa kaalin vihreästä sävystä, joka viittaa rahaan. Siksi erilaisia kaaliruokia, kuten hapankaalia, tarjotaan monissa maissa erityisesti uutenavuotena.

Vaikka vuoden vaihtuessa yritetään onnekkaiden ruokien avulla tuoda mahdollisimman paljon hyvää seuraavalle vuodelle, voi näitä annoksia tarjoilla vuoden ympäri. Paremman onnen toivossa voit valmistaa vaikkapa perinteistä kaalilaatikkoa.

 #4 Kala

Kalat ovat onnen enteitä monissa eri kulttuureissa. Kalojen uskotaan tuovan onnea kolmella eri tavalla. Ensimmäiseksi niiden suomut muistuttavat kolikoita, mikä viittaa rahaan. Toiseksi kalat uivat usein parvissa, mikä taas symboloi vaurautta.

Kolmanneksi kalat uivat aina eteenpäin, mikä symboloi kehitystä. Varmista herkullinen kala-ateria vaikkapa lohesta ja kenties parannat onneasi maukkaan aterian yhteydessä.

#5 Linssit

Italialaiset uskovat linssien tuovan hyvää onnea, mikä on saanut alkunsa niiden kolikoita muistuttavasta ulkomuodosta. Linssistä valmistettu pastakastike onkin suosittua ruokaa etenkin uutenavuotena, mutta onneaan voi yrittää parantaa linssiruoilla vuoden jokaisena päivänä.

Linssejä on syöty Italiassa vaurauden toivossa aina Antiikin Rooman ajoista lähtien, joten kyseessä on todella vanha taikauskoinen tapa.

#6 Possu

Kinkku on etenkin joulun juhlapyhinä suosittua ruokaa, mutta tiesitkö että sen uskotaan tuovan myös hyvää onnea. Erään teorian mukaan se johtuu siitä, että possut hautaavat kärsänsä maahan ja liikkuvat eteenpäin, suuntaan, jonne aina pyritään.

Lisäksi possut ovat pyöreitä, mikä symboloi runsautta. Voit syödä vaikkapa leikkeleitä, makkaroita tai pekonia paremman pelionnen toivossa.

#7 Onnenkeksi

Onnekkaita ruokia ei voi listata mainitsematta onnenkeksiä. Onnenkeksi on keltainen puolikuun muotoinen keksi, jota leipoessa sisälle piilotetaan onnea, toivoa ja ennustuksia sisältävä viesti.

Onnenkeksien uskotaan saaneen alkunsa Japanissa, mutta nykyään niitä tarjoillaan etenkin Amerikassa kiinalaisissa ravintoloissa jälkiruokana.

#8 Kakku

Kakut eivät ole ainoastaan herkullisia, vaan myös onnekkaita. Kreikkalaisen perinteen mukaan kannattaa leipoa sitruunakakku, jonka sisälle piilotetaan kolikko. Kakkupalan mukana tuleen kolikon uskotaan tuovan rikkauksia ja rahaa löytäjälleen.

Myös Ranskassa on onnekkaita leivonnaisia. Ranskalaisen mantelikakun sisälle piilotetaan savesta tehty pieni hahmo, jonka uskotaan tuovan löytäjälleen hyvää onnea. Paranna mahdollisuutesi onneen syömällä koko kakku yksin, kerrankin siihen on hyvä syy.

#9 Toivomusluu

Toivomusluu on yleensä kanasta tai kalkkunasta löytynyt V-kirjaimen muotoinen luu. Tähän tarvitaan kaksi ihmistä, jolloin molemmat ottavat kiinni luun toisesta päädystä. Mikäli luu ei katkea tasan keskeltä, se kumpi saa isomman palan, saa myös hyvää onnea.

Kyseinen taikausko on saanut alkunsa jo antiikin Roomassa, jossa kanojen uskottiin olevan hyvän onnen enteitä.

#10 Maissi

Maissi symboloi vaurautta ja kyseinen taikauskomus on saanut alkunsa tietenkin maissin keltaisesta väristä sekä maissinjyvien kolikkoja muistuttavasta muodosta. Erityisesti Etelä-Amerikassa maissileivän uskotaan tuovan hyvää onnea, sillä maustetulla leivällä on kaunis kultainen väri ja pyöreä, kolikkoa muistuttava, muoto.

Valmista herkullista maissileipää tai vaikka poppareita paremman pelionnen toivossa.