Lihatukku Veijo Votkinin tehtaanmyymälään ja palvelutiskeille saapuu suoraan Baltian metsistä riistaa, joka on Chef Wotkin’s -tyyliin takuuvarmasti tuoretta.

Votkinin lihatukulla on Virossa Baltian suurimpia riistateurastamoja, jossa käsiteltävä riista hankitaan suoraan tutuilta virolaisilta metsästysseuroilta. ”Metsästysseurat soittavat meille ja kuljetusautomme käyvät noutamassa riistan suoraan seuroilta. Riistankylmäkuljetus autollamme saamme nopeasti ruhot riistateurastamolle, joten kylmäketju ei katkea”, Votkin selittää.

Riistapyöryköistä ja hirvijauhelihasta helpot riistaherkut

Votkinin lihatukulla on harvinaisen hyvä tilanne riistan saannin suhteen. ”Baltia-yhteyden ansiosta saamme tänäkin vuonna takuuvarmasti toista tuhatta hirveä, jonkun verran enemmän Saksan hirveä ja reilut pari tuhatta kaurista. Se tarkoittaa, että meillä on kuluttajille tarjolla mm. tuoretta hirvijauhelihaa, josta voi valmistaa helposti vaikkapa pyöryköitä tai -pihvejä. Myös riistamakkaroiden menekki on kasvanut viime vuosina. Niiden raaka-aineina käytämme hirveä, peuraa, kaurista ja kotimaista porsasta”, Votkin kertoo.

”Hirvi syksyn riistaherkku, niitä kaataa meille Eestin serkku.”

Tuoreesta hirvenlihasta voi valmistaa monen moisia herkkuja padassa, uunissa ja pannulla. Votkin kertoo, että heidän valikoimasta löytyy mm. hirven sisä-, ulko-, kulma- ja paahtopaistia, luutonta lapaa, sisä- ja ulkofileetä, hirven 100% jauhelihaa sekä hirvi-sikajauhelihaa 60%/40%. ”Sörnäisten tehtaanmyymälämme ja palvelutiskiemme henkilökunnalta kannattaa kysäistä vinkkejä omaan kotikeittiöön”, Votkin vinkkaa.

Chef Wotkin’s tehtaanmyymälä
Tukkutori, Sörnäinen
Vanha talvitie 8, 00580 Helsinki
avoinna ma-pe 7-21, la 7-18, su 10.30-17

Chef Wotkin’s palvelutiskit
Prisma Itäkeskus ja S-Market Sokos, Helsinki