Kallen mätitahna on klassikko, joka on kiehtonut erityisesti pohjoismaisia makuhermoja jo 1950-luvulta lähtien. Helmikuun alussa valikoimaan tuodaan uutuutena miedompi maku pienemmässä pakkauksessa. Kallen tuotteissa käytetty turskanmäti on MSC-sertifioitua.

Savustettu ja voimakkaasti suolattu turskanmäti oli herkkua jo 1800-luvulla. Tarinan mukaan mätiin keksittiin seuraavan vuosisadan alussa lisätä öljyä, jolloin tuloksena oli helpommin levittyvä ja miedomman makuinen tahna. Tarina kertoo myös, että Abban tehtaanjohtaja osti joskus 1930-40 -lukujen tienoilla mätitahnan reseptin kiertävältä kaupustelijalta.

Teolliseen tuotantoon saatua mätitahnaa myytiin alussa ilman tuotemerkkiä. Mainosmiehen ideasta pakkaukseen lisättiin vuonna 1954 suosittu pojan nimi ja hymyilevät kasvot. Nimi ja hymy ovat silloisen tehtaanjohtajan pojan Carl Amelnin. Tänä päivänä niin pakkaus kuin tuotekin ovat klassikko. Syö mätitahnaa tai ei, tämä tuote on tuttu.

Helmikuun alusta Kallen sortimentti täydentyy miedommalla mätitahnalla pienemmässä tuubissa. Miedomman maun aikaansaa miedompi savustus. Valikoimalisäyksellä palvellaan erityisesti niitä mätitahnan ystäviä, joita maku kiehtoo, mutta on hieman liian vahva. Ja joille pakkaus on ollut liian iso.

Kallen tuotevalikoimasta löytyy aitoa, alkuperäistä mätitahnaa 190 ja 300 gramman pakkauksissa, sekä 190-grammainen raidallinen mätitahna, joka myös sopii miedomman ystävälle.

Kallen mätitahnan turskanmäti on MSC-sertifioitua.

Kallen tuotetiedot ja tarinan, samoin Kallen mätitahnan (hieman epäonnisen) maailmanvalloituksen löydät täältä: www.kallen.fi.