Ravintolakierros osa 6: Lounasravintola Eväs-torppa

Tämänkertainen lounastaja-matka vei kohti Virkkalaa ja vanhan Lohjan Kalkki Oyj:n aluetta ja siellä sijaisevaa lounasravintola Eväs-Torppaa. Eväs-Torppa on toiminut nyt kymmenen vuotta samalla paikalla ja saanut näiden vuosien aikana maineen hyvänä lounaspaikkana – joten kyllähän se oli tarkistettava, mistä moinen maine johtuu.

Ravintolan sijainti ei todellakaan ole missään keskustassa mutta hyvin oli parkkipaikoilla (ilmaiset) työmiesten ja poliisinkin autoja eli laidasta laitaan oli lounastajia. Itse ravintolahan on melkein kuin istuisi koulun ruokalassa tai ison yrityksen lounassalissa eli kotoisasta ruokailusta ei siinä mielessä voida puhua kuten monen muun ravintolan kohdalla.

Vierailupäivä tiistai 25.2 ja ruokalistalla:

Lihapullakastike, muusi, kokonaiset perunat
Paistettu Alaskan Sei
Makkarakeitto
Kiisseli ja mansikkarahka

Täällä kassahenkilö tervehti iloisesti ja lämpimästi, joten ruokailu alkoi varsin pirteissä merkeissä. Itse tilaus toimi kuin koulussa eli linjastolta tarjotin, lasi, aterimet, juomat, maksu ja ruokaa hakemaan….

Salaattipöytä

evastorppa3.jpg

Kuten muissakin arvosteluissa, aloitetaan läpikäynti salaattibuffet-pöydästä, joka Eväs-Torpassakin kuuluu 8 € lounaan hintaan. Salaattipöydän valikoima on perinteinen suomalainen salaattipöytä, ei lupaa liikoja vaan antaa sen miltä näyttää (ks kuva yllä). Tällä valikoimalla saa tutun perussalaatin lautaselleen.

Pääruoka

Tiistain pääruokavaihtoehtoja oli kolme, joista makkarakeiton jätin maistamatta, koska lihapullat ja perunamuusi sekä paistettu sei olivat jo varsin täyttäviä sinällään. Joku on joskus sanonut, että Eväs-Torpan ruoissa on liikaa suolaa, mutta niin ei ainakaan tänään ollut. Ja mikä parasta ruokailijan suhteen, ruoka oli lämmintä ja henkilökunta piti tarkkaa seurantaa, että ruokaa oli koko ajan tarjolla.

evastorppa2.jpg

Pääruokaa syödessä katselin ympärilleni ja asiakkaita oli työmiehistä eläkeläisiin, enkä ihmetellyt sitä lainkaan maistaessani itse ruokaa. Eväs-Torpan ruoka on perinteistä suomalaista kotiruokaa siinä mielessä, että esimerkiksi perunamuusi on itsetehty oikeista perunoista ja lihapullat samoiten kastikkeineen. Sei luonnollisesti taas on tukkutavaraa mutta sen kastike taas itsetehtyä. Pääruoka oli yksinkertaista mutta maistuvaa, ja jos joku kaipaisi lisää suolaa, sitä voi aina lisätä.

Jälkiruoka

Jälkiruokana oli kaksi tai itseasiassa kolme vaihtoehtoa ja näissä oli huomioitu myös sokerittomuus.

evastorppa5.jpg

evastorppa7.jpg

Itse päädyin tällä kertaa pieneen annokseen mansikkarahkaa, mikä sekin oli ravintolassa tehtyä ja oli myös hyvää.

Erikoismaininnan ravintola saa ruokajuomista, sillä pyytämättä tai kysymättä, täällä oli tähän mennessä paras/parhaiten esillä ollut juomavalikoima hintaan sisältyen.

evastorppa4.jpg

Arvostelu

Nauttiessani lounaan jälkeistä kahvia mietin tämän ravintolan arvosteluani. Ravintola ei sijainniltaan ole paras mahdollinen, mutta parkkipaikkoja yleensä löytyy aivan läheisiltä parkkipaikoilta. Lounaan hinta 8€ on keskimääräistä halvempi, muttei kuitenkaan liian halpa. Ruoka on perinteistä suomalaista ”kotiruokaa” ja ravintolan kotisivuilla on aina nähtävillä useamman viikon ”kiertävä” ruokalista. Suuri osa ruoista tehdään paikanpäällä itse, mikä takaa ravintolalle omanlaisen makumaailman eikä sitä ketjupaikkojen samanlaisuutta. Asiantunteva ja iloinen henkilökunta ja buffetruoista välittäminen tuottaa tällä ravintolalle parhaat arvosanat tähän mennessä käydyistä ravintoloista.

Ruoka ei ehkä ole niin hienoa kuin joissakin keskustapaikoissa, mutta se toimii omalla koruttomalla tyylillään ja hyvää ja maukasta sekä täyttävää. En yhtään ihmettele, miksi Eväs-Torppa on vuosi vuoden jälkeen yksi suosituimmista Etelä-Lohjalaisista lounaspaikoista.

Arvosana: hyvä 9-

www.evas-torppa.fi