Ravintolakierros osa 8: Ravintola Ismet, Perttilä

Normaalista viikkorytmistä poiketen tälle viikolle tulikin lopulta kaksi ravintola-arvostelua auton nokan suunnattua tänään Lohjan Perttilässä sijaitsevaa ravintola Ismetin pihalle. Monelle tutumpi Ismet löytyy keskustasta Laurinkadulta mutta Perttilän Ismet muodostui lounaspaikaksi sen maineen ansiosta. Ravintola on omassa kiinteistössään, mikä on alunperinkin (pari vuotta sitten) tehty ravintolaksi eli parkkipaikkoja on kiireaikaankin ja tilaa on varsin mukavasti myös isommalle porukalle ja perheelle.

Ravintola sijaitsee siis Perttilässä, ei siis aivan keskustassa ja tarjoilee ruokaa joka päivä – arkisin lounasta ja ruokalistalta ja iltaisin ja viikonloppuisin ruokalistalta. Ravintolassa myös järjestetään teemailtoja ja kuulemme kevään tullessa kunnolla alkavat grillin herkut olla tarjolla terassilta.

Tänään ruokalistalla oli:

Mustasilmäpapukeitto
Kalkkuna-pekoni-kermakastikkeessa
Kirjolohi-nugetit ja dippi
Kaakaovaahto jälkkärinä sekä hedelmäsekoitus

+ kebab ja riisi
+ pizza buffet
+ kahvi/tee

Hintaan 9,90€

Salaattipöytä

WP_20140307_008.jpg

Kuten monessa muussakin vastaavan tyylisessä ravintolassa, myös Perttilän Ismetissä on tarjolla salaattibuffet valikoima. Perttilän salaattipöytä eroaa edukseen raikkaudella ja monipuolisella tarjonnalla, joka pitää sisällään päivittäin myös kalaa alkupalaksi. Salaattitarjonnassa on huomioitu myös ravintolan lähtökohdat eli turkkilaistyylistä salaattia on tarjolla (mm coban-salaatti).

WP_20140307_012.jpg

Pääruoka

Lounasaika oli jo loppumaisillaan tätä vierailua tehdessä ja vaikka osa tarjonnasta oli jo loppumaan päin niin pääruoan eli elementit alkaen riisistä, perunamuusista ja kukkakaalista lähtien olivat lämpimiä.

WP_20140307_006.jpg

Ja perunamuusi oli itsetehtyä… ei ehkä parasta mitä olen syönyt mutta syötävää kuitenkin.

WP_20140307_007.jpg

Pääruokana ollut kalkkuna-pekoni-kermakastike oli todella hyvää ja maut balanssissa, sillä vaikka kalkkuna ”ui” kastikkeessa, ei kastikkeen oma maku peittänyt kalkkunan tai pekonin makua. Ismetin buffet kebab on valmiiksi sekoitettu kastikkeeseen ja siinä oli sopivasti makua – ei liikaa, mutta sopivasti lounasruoan lisukkeeksi. Kebab oli saatavilla myös ilman kastiketta pyytämällä kassalta erikseen.

WP_20140307_020.jpg

Lounaskebab niin buffetissa kuin erikseen ilman kastiketta oli maukasta eikä kuivaa (ei ilman kastiketta tai kastikkeella)

WP_20140307_013.jpg

Lounaan kirjolohinugetit sopivat varmaan lapsille ja jotkut niistä tykkäävät, minä en. Nugetit olivat kuivia eikä kala niissä maistunut oikeastaan lainkaan. Ehkä ensimmäisillä lounastajilla on ollut parhaat nugetit saataville ja silloin olisi kenties ollut vähemmän kuivana. Muuten pääruoka ei pettynyt.

Ennen pääruokaa kokeilin kuitenkin myös keittoa, mustasilmäpapukeittoa. Tästä ei ollut aiempaa kokemusta mutta pavut ovat tuttuja ruokalautasellani. Keitossa oli papujen lisäksi myös lihaa ja keitossa itsessään mausteita ja pohjana tomaattikastike – ei lainkaan paha lämmittävä aloitus ennen pääruokaa.

WP_20140307_015.jpg

Tottakai piti kaiken jälkeen kokeilla myös pizzabuffetin pizzat, joista jokaisen kohdalla oli esimerkillisesti laput, mitä missäkin pizzassa on. Pizzat olivat ohuita, sisältöä tarpeeksi kuin myös makua. Valittavissa oli kolme laatua: kasvis, kala ja lihapizzat.

WP_20140307_017.jpg

WP_20140307_019.jpg

Jälkiruoka

Jälkiruokana oli tänään kaakaovaahtoa tummana vaihtoehtona ja vaaleana vaihtoehtona pähkinävaahtoa  ja jos makea ei kiinnostanut niin valittavissa oli myös hedelmää. Unohtamatta kahvia. Ismet Perttilän kiinteistössä toimii myös kahvinpaahtimo- Lohjan paahtimo, Cafe Barista. Tästä syystä kahveina oli lounaallakin tarjolla kahta talon omaa sekoitusta.

WP_20140307_021.jpg

WP_20140307_022.jpg

WP_20140307_024.jpg

WP_20140307_003.jpg

Arvostelu

Henkilökunta oli iloinen, asiallinen ja vastaili kysymyksiin. Ravintola vessoineen siisti ja vaikka syömässä oli jonkin verran ihmisiä ei puheensorina noussut häiritseväksi. Taustalla soi eteläamerikkalainen musiikki korostaen paikan kahvilaominaisuuksia, jotka tulivat esille kyllä jo sisään tullessa esillä olevista kahvisäkeistä.

Salaattipöydän kattavuus on käydyistä ravintoloista parhaimpien joukossa ja pääruoan vaihtoehdot eivät paljon salaateille kalpene. Lukuunottamatta kalanugetteja pääruoan vaihtoehdot olivat maultaan ja lämmöiltään hyviä. Lisäksi jälkiruoan vaihtoehdot ja omat kahvisekoitukset olivat jo tavallaan kuorrutus lounaan päälle.

Arvosana: Kiitettävä 9+

www.ismet.fi