Ravintolakierros osa 10: Täysi kymppi täyteen

Arvosteluvuorossa Lohjan se ”uudempi” kiinalainen eli Feng Huang Lou, joka tuli entisen kreikkalaisen ravintolan tiloihin Laurinkatu 51:een sisäpihalle.

Alkuvaikutelma ravintolasta on hieman nuhjuinen mutta puhdas, kassatarjoilija hymyilee ja on ystävällinen. Valitettavasti suomenkielentaitoa saa vielä paljon parantaa, jotta palvelu toimisi paremmin ja keskustelu olisi luontevaa.

possua.jpg

Lounaan hinta 8,50€ on linjassa muiden lohjalaisten lounaspaikkojen kanssa. Ravintolan pihassa rajatusti pysäköintipaikkoja mutta lähikaduilta löytyy aina paikka, kunhan muistaa joko maksaa parkkimaksun tai laittaa parkkikiekon.

Alkusalaatti

salaatti_0.jpg

Alkusalaatti oli pettymys. Valinnanvaraa ei oikeastaan ollut, joten salaatin sijasta otin tarjolla ollutta keittoa. Keittona oli kana-maissikeittoa, mikä olikin sopivan lämpöistä ja maukastakin- mutta ei täysin paikannut alkusalaatin poissaoloa. Salaatin sijasta oli tarjolla sushia. Lohjan parasta sushia sekä maultaan että ulkonäöltään. Ei vedä vertoja Helsingistä löytyville sushipaikoille mutta lounaslistalle oikein loistava vaihtoehto ja valinnanvaraa löytyi.

alkupalat_0.jpg

sushi.jpg

Ruokajuomana tarjolla vesi.

Pääruokia vaikka muille jakaa

Testipäivä oli keskiviikko ja kellonaika aika keskellä päivää. Lounaaksi oli tarjolla buffetista: Paistettua vermiselliä (nuudeleita), friteerattua pihvi-kalaa, paahdettua porsaanlihaa grillikastikkeessa, Szechuanin kanaa, naudanlihaa ja sipulia, naudanlihaa makeassa chilikastikkeessa, kanaa punaisessa currykookosmaitokastikkeessa, tofu paprikaa mustapapukastikkeessa, friteerattua currya, friteerattua porsaanlihaa, riisiä.

WP_20140326_017.jpg

WP_20140326_018.jpg

Valinnanvaraa siis oli vaikka millä mitalla vähän jokaiseen makuun. Friteerattu possu oli vähän liian pehmeää eikä ollenkaan rapeata, kun taasen friteerattu curry ja kala olivat ok. Kummatkin kana valikoimat olivat vähän mauttomia mutta varsinkin possu grillikastikkeessa (mitä ei näkynyt oikeasti lainkaan) ja naudanliha sipulin kanssa olivat maittavia.

Niin täällä kuin harmittavan monessa muussakin lohjalaisessa lounaspaikassa ruoka oli haaleaa, yksikään ruokalaji ei ollut varsinaisesti lämmintä – ja kello kuitenkin oli vain 12. Plussana sanottavaksi, että ruoat oli merkitty kohtuu hyvin.

Jälkiruoka

Kahvia tai teetä ja piparia….. no, kahvi oli lämmintä ja juotavaa peruskahvia.

 

Arvostelu

Vaikka salaattia ei ollut kuin nimeksi niin sushitarjonta paikkasi sen puutteen. Ruoan lämpöihin pitää kiinnittää jatkossa huomiota mutta valinnanvaraa oli hyvin ja ruoassa oli tarpeeksi makuja, eikä yksikään ollut liian makea tai liian maustettu – hyvin tasapainoisia ja selkeitä ruokia. Henkilökunnan suomenkielen opiskeluun vauhtia ja lämmöt kohdalleen niin tästä saadaan kova taistelija parhaan lounaspaikan titteliin. Tässä vaiheessa ei aivan sinne saakka tarjoilu onnistunut.

Arvosana: hyvä 8 1/2