Ravintolakierros osa 12: Ravintola Nahkurintalli

Ravintola Nahkurintalli on yksi vanhimmista tällä hetkellä Lohjalla toimivista ravintoloista. Se sijaitsee melkein keskustassa ja sen vieressä on parhaat ilmaiset parkkipaikat, joista melkein aina löytyy vapaa parkkipaikka useammaksi tunniksi. Ravintola rakennus on idyllinen ja ravintola sisältäkin lämmin ja omalla tavallaan kutsuva ja kodikas. Ravintola on suomalaisperheomisteinen ja perheen omnavetoinen suurin osin.

Ravintola Nahkurintallin lounas on jaettu erilaisiin vaihtoehtoihin. Jos otat vain salaattipöydän ja keiton niin lounas maksaa 7,60€. Lounasbuffet on 9,40€. Lisäksi valittavana on joka päivä päivän leike 12,60€ sekä päivän pihvi 18,00€ sekä erikseen saatavilla myös erillisiä lounassalaatteja joita tällä viikolla olisi ollut lämmin lohisalaatti, meksikolainen kanasalaatti sekä halloumijuustosalaatti (8,50€), mutta kuten tapana on ollut, tyydyin tavalliseen lounasbuffet-tarjontaan, jotta ravintola olisi muiden kanssa vertailukelpoinen.

Torstain lounaslistalla ravintola Nahkurintallissa oli chilikanakeittoa, riistakäristystä ja uunimakkaraa perunamuusin kera.

Salaattibuffet

nahkurintalli (1).jpg

Ravintola Nahkurintallin salaattibuffet on varsin perinteinen, mutta sisältää tarpeeksi vaihtoehtoja. Salaatti on raikasta ja rapeata. On selkeitä puhtaita makuja kurkun, tomaatin ja porkkanan sekä vihreän salaatin muodossa, mutta myös muutama valmissalaatti sekoituskin.

nahkurintalli (2).jpg

Juomavaihtoehtona buffettiin kuuluu vesi ja kotikalja.

nahkurintalli (3).jpg

Leipävaihtoehtoja löytyy ja ravintola valmistaa itse osan leivistä. Nyt oli tarjolla vaaleata leipää, joka sisälsi mm. porkkanaa (toimittaja kyllä kysyi, mitä leipä piti sisällään ja sai suoran ja selvän listauksen mutta muisti pätkii).

nahkurintalli (13).jpg

Pääruoka

Pääruoan ja salaatin välissä oli kivan maun omaava chilikanakeitto, jossa ei kuitenkaan ollut liikaa chiliä muiden makujen hukuttamiseksi, mutta sen verran että sen chilin sieltä maistoi. Myönnettäköön, että itse olisin laittanut enemmänkin chiliä, mutta tämä lienee keskiverto lounastajalle mieluisampi vaihtoehto. Hyvilläni olin siitä, ettei keittona ollut niin monessa muussa lounaspaikassa torstaisin saatava hernekeitto – kiitos siitä.

nahkurintalli (4).jpg

nahkurintalli (7).jpg

Pääruoan kaksi vaihtoehtoa eli riistakäristys ja uunimakkara eivät normaalisti olisi minun valintoja lounasruoaksi, miksi onkin hyvä ja tarpeellista että kaikilla lounasta tarjoavilla ravintoloilla olisi asiallisesti päivitetyt kotisivut, joilta voisi etukäteen varmistaa, mitä lounasta minäkin päivänä on tarjolla. Ravintola Nahkurintallilla on tällaiset sivut, mutta tässä vaiheessa kun jäljellä on vain pari ravintolaa arvosteltavaksi en voinut valikoida liikaa.

Riistakäristys oli kuitenkin todella suussa sulavaa ja riistan lisäkkeeksi laitetut pekoninpalat toivat sujuvasti lisää rasvaa ja makua ja tottakai riistakäristykseen kuuluva puolukkahillo oli saatavilla. Riistakäristys oli siis mieluisa yllätys. Lounaan perunamuusi oli itse tehtyä ja hyvää – ei liikaa hienostelu tai maustamista vaan aitoa, suomalaista perunamuusia. Uunimakkara oli sitä tavallista uunimakkaraa, josta nyt ei voi hirveästi mitään hyvää sanoa. Juusto oli hyvin valikoitu, hieman mausteisempi ja tuhdikkaampi, mutta sitä olisin kaivannut enemmän. Ja itseasiassa makkaraakin olisi voinut hieman enemmän käristellä uunissa.

Jälkiruoka

Kahvia ja suklaakonvehti. Kahvi oli hyvää ja varsin raskaan lounaan jälkeen en oikeastaan sen suurempaa jälkiruokaa kaivannutkaan.

Arvostelu

Ravintola oli kokonaisuudessaan siisti – myös edusta. Kesällä lounaan voi nauttia aurinkovarjon alla ulkoterassilla, mutta siihen oli vielä liian kylmä…. Salaattibuffet oli raikas ja toimiva ja riittävä, mutta ei aivan yllä Lohjan parhaimpien TOP 3 salaattipöytien joukkoon. Keitto ja pääruoka olivat onnistuneita (vaikken makkarasta pidä), perustyyppisiä suomalaisia makuja tai keiton kohdalla suomalaiseen suuhun sopivia. 2-3 pääruokaa on tarpeeksi valinnanvaraa ja kun ne on hyvin tehtyjä ja maistuvia niin lounaaksi hyvä valinta. Tietenkin kun arvostellaan muihin verraten, niin parhaissa lounaspaikoissa on enemmän valinnanvaraa. Vesi/kotikalja vaihtoehdot, s lämmitetyt lautaset (joita valitettavan harvassa lohjalaisessa lounaspaikassa on tarjolla) ja muutenkin ruoan oikea lämpötila kaikissa vaihtoehdoissa oli iso plussa. Myös itsetehty leipä oli hyvää ja toi kokonaisarvosteluun plussaa. Kiitettävään arvosanaan uskon ravintolan pääsevän toisena päivänä kuin tänään koska uunimakkara lounasvaihtoehtona ei minulle toiminut.

Arvosana: Hyvä 8 ½

 

http://www.nahkurintalli.com/