Ravintolakierros osa 13: Lohjan Amarillo

Näin ehti pari viikkoa kulua edellisestä ravintolan lounasarvostelusta, mutta nyt on palattu takaisin loppusuoralle. Tänään oli vuorossa Lohjan Amarillo ja valintana päivän lounas eli:

B&W POSSU VL, G 13,90€

Porsaan kassleria, savupunaviinikastiketta, Amarillon voikastiketta, lämpimiä kasviksia sekä bataattilohkoja

Muita vaihtoehtoja olisi Amarillossa ollut lounasdillaa, tacoa, burgeria, salaattia ja pastaa eli lounaassa oli kyllä vaihtoehtoja. Lohjan Amarillo on yksi niitä harvoja lounaspaikkoja, joissa on salaattibuffet mutta varsinainen lounas tarjoillaan lautasannoksena. Amarillo on hinnaltaan Lohjan kärkipäästä, joten odotukset myös sitä myöten hieman tavallista korkeammat.

Alkusalaatti

WP_20140515_003.jpg

Amarillon salaattibuffet on varsin minimalistinen. Vihreän salaatin lisäksi on tarjolla pasta-juusto ja sienisalaatti sekä hillosipuleja, punasipulia, raejuustoa ja turkkilaista pippuria – samasta pöydästä löytyy myös jälkiruoka eli tuore ananas, appelsiini ja vesimelooni.

Salaatti valikoima on siis rajattu, mutta tuore ja rapsakka. Lisäksi on eri leipävaihtoehtoja, nachos+kastike sekä erilaisia pähkinöitä yms lisättäväski salaattiin eli kokonaisuutena ihan ok.

salaatti2.png

WP_20140515_004.jpg

Pääruoka

Alkusalaatti oli lievä pettymys valikoiman suhteen, joten pääruokaan kohdistui entistä suuremmat odotukset ja tarjoilijan tuodessa annoksen pöytään, olin tyytyväinen – se näyttöi hyvältä.

annos.png

Pääruokana oli siis tänään porsaan kassleria, savupunaviinikastiketta, Amarillon voikastiketta, lämpimiä kasviksia sekä bataattilohkoja. Kassler oli mehevää ja palat todella paksut ja liha olikin annoksen paras osuus. Amarillon kylmä voikastike oli maultaan sopiva annokseen eikä savupunaviinikastikkeestakaan moitittavaa löytynyt. Lämpimien kasvisten suhteen valitettavasti lähti tarjoilijan mukana viesti keittiöön. Annoksen sisältämät paprikat olivat nimittäin osittain kuumia, osittain lämpimiä ja osittain kylmiä – aivan kuin ne olisivat olleet paistettu joskus aikaisemmin isossa satsissa ja nyt vain annoksia varten mikrolämmitettyjä….. Bataattilohkot taasen tuntuivat välillä vähän liiankin rapsakilta (kovilta), mutta kokonaisuutena ihan ok pääruoka- suurin ihmetys oli eri osien (kasvikset, liha, kastikkeet) suuret lämpötilaerot.

Jälkiruoka

Jälkiruokana kahvia tai teetä ja salaattibuffan ananas/ appelsiini / vesimeloonipalat. Plussaa kunnon ananassiivuista eikä mistään purkkiananaksesta.

Arvostelu:

Henkilökunta oli ystävällistä ja ripeätä ja sanoisin että tämän lounaan paras osa. Ravintolan sijainti on aivan keskustassa ja iltapäivällä terassilla varmasti hyvä paikka parille huurteiselle. Lounaan salaattiosio oli turhan vaatimaton lounaan hintaan verrattuna ja pääruoan lämmönvaihtelut turhan kummallisia. Liha oli hyvää ja jälkiruokapöydän tuore ananas samoin. Kokonaisuutena jäi hieman pettynyt olo koska hinnaltaan lounas on Lohjan kalliimpia mutta tänään tuote ei aivan vastannut hintaansa.

 

Arvosana: 8