Ravintolakierros osa 5: Kiinalainen ravintola Kun Ming

Nyt ei Lohjallakaan ole vain yksi kiinalainen ravintola, vaan kaksi. Keskiviikko iltapäivän lounasretki vei tällä kertaa näistä vanhempaan eli Suurlohjankatu 1:n ravintola Kun Mingiin. Ravintola näyttää ja kuulostaa kiinalaiselta vaikken koskaan Kiinassa ole käynytkään. Onneksi tiskillä oleva tarjoilija/omistaja puhuu suomea ja asiakaspalvelutapahtuma tulee hoidettua kunnialla ja hymyillen. Buffet-lounaan hinta 8,20€ ja tämä ravintola on lisännyt lounasbuffetin myös viikonlopulle.

Salaattipöytä

Ravintola Kun Mingin salaattipöytä on varsin karsittu eli tarjolla on perus vihreäsalaatti, tomaatti, perunasalaatti, suolakurkku ja yllätyksenä persikka.

WP_20140219_008.jpg

Alkukeitto

Alkukeittona ravintolassa lounaalla oli Pekingin chilikeittoa, joka oli sekä lämmintä että chilillä lämmittävää muttei liian tulista.

WP_20140219_010.jpg

Sushi

Siinä missä salaattivalikoima ei pärjää parhaille lohjalaisille lounaspaikoille niin Kun Ming tarjoaa toisena ravintolana lounasbuffetissa sushia. Sushi (jap. 寿司 tai 鮨 tai 鮓) on japanilainen pienikokoinen riisiruokalaji, jonka muoto on lähellä leivonnaista. Siinä riisiin yhdistetään täytteeksi tai päällysteeksi kalaa, äyriäisiä, kasviksia tai kananmunaa. Täyte voi olla raakaa tai kypsennettyä, ja riisi voi olla palleroksi puristettu, merilevään rullattu tai jopa hajallaan kulhossa.  Sushi tarkoittaa etikalla maustettuun riisiin perustuvia ruokalajeja[1]. Yleisimpiä sushilajeja ovat makizushi (nori-levään käärityt rullat) ja nigirizushi (kämmenessä puristellut pallerot).  Sushia voi syödä joko paljain käsin tai japanilaisilla syömäpuikoilla. Sushia voi syödä soijakastikkeen kera, jolloin nigirisushin päällinen kostutetaan hieman soijakastikkeessa. Riisiä ei ole tarkoitus kastaa soijakastikkeeseen, sillä soijakastike irrottaa riisit toisistaan ja hajottaa nigirisushin. On olemassa eroavia mielipiteitä siitä, miten sushi tulisi syödä ja tulisiko wasabi sekoittaa soijaan vai ei. Ravintola Kun Mingissä on sushin ohessa tarjolla sekä soijaa että varsin ”tiukkaa” wasabia.

Päivän sushivalikoimassa oli katkarapumaki, kurkkumaki, california (kurkku, avokado, sumire), avocadomaki sekä kurkku&avocado sushi. Toivoin enemmän kalavaihtoehtoja mutta ainakin tällä kertaa sushi oli enemmän nimenomaan kasvispohjaista, mutta valikoima kohtuullinen. Maistoin jokaista sushia ja kaikki olivat sitä ”lounastasoa” eli näitä pystyy syömään jos vaan riisi kelpaa.

WP_20140219_019.jpg

Pääruokalajeja tarjolla

Friteerattua porsaanlihaa
Paistettua riisinuudelia
Kasvis kevätrullia
Kanaa shop suey
Naudanlihaa chilikastikkeessa (tulinen)
Kung po kanaa (tulinen)
Herkkusieniä ja bambuversoja
Naudanlihaa soijapapukastikkeessa
Riisiä

WP_20140219_013.jpg

Pääruoan suhteen oli eri ruokalajit selvästi esillä mitä missäkin oli ja tulisuuden merkinnät myös hyvin näkyvissä. Valitettavasti myös Kun Mingissä toistui sekä mikä melkeinpä kaikissa buffet-lounaspaikoissa on toistunut eli osa ruoista oli ehtinyt hieman haalentua, mutta onneksi tällä kertaa joukossa oli myös vielä lämpönsä säilyttäneitä ruokia vaikka kello oli jo yli 13. Jokainen ruokalaji maistui selvästi erilaiselta ja eri lajien lihat olivat hyvin kypsennettyjä. Siitä kuinka tulista naudanliha ja kana olivat voidaan olla montaa mieltä. Omasta mielestäni tulisuus oli varsin mieto, mutta mikäli et ole mausteisiin ruokiin tottunut, suosittelen maistamaan vain vähän ensimmäisellä kerralla. Sen sijaan friteerattu porsaanlihapallero, shop suey kana ja perus naudanliha olivat kaikki aivan lounaskelpoisia ruokalajeja. Pieni taustatieto tuosta chop suey kanasta, se on itseasiassa amerikankiinalainen ruokalaji, eikä alkuperäinen kiinalainen, mutta samalla monille tuttu ”peruskiinalainen” ruokalaji.

Itse maistoin kaikkia ruokia vaikka esimerkiksi paistettu riisinuudeli ei henkilökohtaisesti mitään herkkua olekaan eikä kasvis kevätrullat myöskään mutta tällä kertaa molemmat olivat syötäviä. Jos näistä ruokalajeista pitäisi joku nostaa muiden yläpuolelle, niin itselläni naudanliha soijapapukastikkeessa oli pääruoista se paras.

Jälkiruoka

Jälkiruokana oli kahvia tai teetä. Tietysti jälkiruoan pystyi ostamaan lounaan yhteyteen ja tarjouksena oli friteerattu banaani jäätelöllä hintaan 1,50€ – tyydyin pelkkään kahviin. Muistettavaa on kuitenkin, että jälkiruoka ei varsinaisesti edes kuulu kiinalaiseen ruokakulttuuriin.

Arvostelu

Tämä oli ensimmäinen kerta kun menen lohjalaiseen kiinalaiseen ravintolaan lounaalle, joten vertailukohtana ovat nämä muut käydyt neljä lounaspaikkaa. Ravintolan salaattipöytä ei pärjää vertailussa mutta maukas ja lämmin keitto, kohtuullisen hyvä sushi-valikoima ja useamman pääruoan valikoima antavat valinnanvaraa mistä valita. Tässäkin ravintolassa jälkiruoan puuttuminen (tai oli kahvin ohessa mahdollisuus ottaa keksi) oli pienoinen miinus, mutta en tiedä olisiko sellaista enää kaiken syömisen jälkeen mahtunutkaan ja pitää muistaa myös kiinalaisten kulttuuri vs jälkiruoka.

Henkilökunta oli ystävällistä ja ravintola itsessään siisti ja ”kiinalainen”. Suomenkielen taito oli riittävä eikä ravintolassa syödessä itsellä ollut kiireen tuntua musiikin ollessa taustalla rauhallista.

Arvosana: hyvä 8