Vaikka tietoisuus lainojen vertailusta on viimeisten vuosien aikana noussut huimasti suomalaisten lainanottajien keskuudessa, aivan kaikki eivät vieläkään muista tai jaksa vertailla lainojaan ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Miksi näin käy? Syynä tähän voi olla esimerkiksi kiire tai yleinen harhaluulo siitä, että lainojen vertailu vie aikaa ja maksaa. Lisäksi monet lainanhakijat luottavat, että oma pankki tarjoaa aina markkinoiden kilpailukykyisimmän lainan.

Kun olet hakemassa lainaa, lainoja kannattaa aina vertailla. Lainojen vertailun lisäksi on tärkeää, että tutustut samalla useisiin eri vaihtoehtoihin sekä mietit tarkkaan, millaiseen tarkoitukseen lainaa haet ja kuinka paljon sitä todellisuudessa tarvitset. Lisäksi on hyvä tutustua muutamiin tärkeisiin lainoihin liittyviin termeihin, joiden avulla osaat lainojen vertailussa tunnistaa esimerkiksi sen, mitä eroa lainan nimelliskorolla ja todellisella vuosikorolla on.

Helppovertailu.fi on mukanasi tässä tehtävässä ja auttaa sinua löytämään markkinoiden parhaimmilla koroilla varustetut lainat.

Miksi lainojen vertailu Helppovertailu.fissä kannattaa?

Monet ovat varmasti lainanneet rahaa kaveriltaan tai vanhemmiltaan. Lainakulttuuri on juurtunut syvälle yhteiskuntaan ja lainaehtojen parantuessa yhä useampi suomalainen ottaa lainaa. Lainan hakemisessa on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon monia oleellisia yksityiskohtia. Ensinnäkin pankilta tai muulta rahalaitokselta lainaaminen sitoo lainanottajaa suureen vastuuseen, eli laina tulee maksaa aina kokonaisuudessaan takaisin, kaikkia korkoja ja kuluja myöten.

Lainan korot ja muut kulut ovatkin asioita, joihin lähes jokainen lainanhakija kiinnittää ensimmäisenä huomiota ja hyvä niin, sillä nämä tekijät vaikuttavat merkittävällä tavalla lainan loppusummaan. Ei siis ole aivan sama ottaa 10 prosentin korolla varustettua lainaa kuin vaikkapa 7 prosentilla varustettua lainaa.

Helppovertailu.fin tehtävänä on selvittää puolestasi, millaisia korkoja ja kuluja tulevaan lainaasi liittyy. Tämän vertailun ansiosta tulet aina löytämään parhaimman lainan nopeasti ja helposti. Kaikki Helppovertailu.fissä mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset ovat luotettavia lainantarjoajia.

Helppovertailu.fi toimii niin, että sivusto kerää ennalta syöttämiesi tietojen perusteella kaikki tietojasi vastaavat lainatarjoukset. Kun lainatarjoukset löytyvät kaikki selkeästi yhdestä ja samasta paikasta, voit keskittyä vertailemaan eri lainojen ehtoja helposti ja nopeasti. Helppovertailu.fin avulla näet siis helposti, kuinka suurista kuukausieristä kukin laina koostuu sekä mitä kuluja lainaan koron lisäksi liittyy. Lainahakemuksen täyttäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, eli mikäli mikään vastaanotetuista lainatarjouksista ei miellytä, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Helppovertailu.fissä lainojen vertailu on samalla sekä täysin ilmaista ja riskitöntä että ennen kaikkea helppoa ja nopeaa.

Ota nämä asiat huomioon vertaillessasi lainoja

Lainan sisältö sekä siihen liittyvät korot ja kulut riippuvat aina pitkälti itse hakijasta. Tästä syystä myös lainamarkkinat ovat tänä päivänä täynnä erilaisia lainoja. On pikavippiä, kulutusluottoa, joustoluottoa, vakuudellista lainaa, vakuudetonta lainaa… Lainaa voi hakea joko kerralla tietyn kiinteän summan verran, mutta sitä voi hakea myös jatkuvana luottona, joka toimii kuin luottokortin tapaan.

Kiinteissä lainasummissa laina maksetaan kokonaisuudessaan hakijan valitsemalle tilille, jolloin korkoa ja kuluja kertyy koko lainasummasta. Jatkuvassa luotossa lainanottaja taas voi siirtää tililleen sen verran rahaa kuin tarvitsee, jolloin korkoa ja kuluja maksetaan vain tästä summasta. On siis tärkeää, että tiedät jo hieman etukäteen, millaista lainaa haluaisit hakea ja mihin tarkoitukseen sitä tarvitaan. Myös Helppovertailu.fi auttaa sinua tässä tehtävässä ja tuo ulottuvillesi kymmeniä lainatarjouksia markkinoiden luotettavimmilta toimijoilta jo muutaman minuutin sisällä.

Lisäksi on hyvä pohtia, aiotko hakea vakuudetonta vai vakuudellista lainaa. Vakuudellista lainaa kannattaa hakea silloin, jos kyseessä on summaltaan suuri laina, kuten asunto- tai autolaina. Vakuuksina voi toimia esimerkiksi ostettava asunto tai auto. Tällä tavalla lainanhakija takaa, että laina tullaan maksamaan takaisin tavalla tai toisella, ja tästä syystä pankit ja muut rahoituslaitokset pystyvät tarjoamaan hakijalle myös normaalia edullisemmalla korolla varustetun lainan.

Alan kova kilpailu ja uudet lainojen korkokattoa koskevat lait ovat kuitenkin johtaneet myös siihen, että vakuudettomien lainojen korot ja kulut ovat laskeneet alemmaksi vuosi vuodelta. Tämä ilmiö on osoittautunut erittäin otolliseksi tilanteeksi erityisesti kuluttajien kannalta, sillä tänä päivänä voit saada myös edullista korkoa vakuudettomalle lainalle. Helppovertailu.fi tuo helposti ulottuvillesi markkinoiden parhaat vakuudettomat lainat aina järkevillä ehdoilla varustettuna.

Säästä selvää rahaa Helppovertailu.fin avulla

Se, minkä ei tulisi jäädä kenellekään epäselväksi on se, että lainojen vertailu auttaa säästämään selvää rahaa. Helppovertailu.fin avulla voit nähdä helposti vertailutuloksissa sekä lainan nimelliskoron että todellisen vuosikoron, joka ilmoittaa lainan nimelliskoron lisäksi kaikki ne muut kulut, joita lainaan liittyy. Näitä kuluja voivat olla esimerkiksi tilinhoitokulut ja avausmaksut. Esimerkiksi 500 euron suuruisessa lainassa 50 euron avausmaksu ja kuukausittain perittävät 10 euron tilinhoitokulut kasvattavatkin yllättäen lainan lopullista summaa hyvin merkittävällä tavalla. Lainan nimelliskoron lisäksi onkin tärkeää, että otat aina huomioon, mikä lainan todellinen vuosikorko on.

Helppovertailu.fin avulla näet myös helposti, kuinka paljon tulet lainastasi maksamaan kuukausittain. Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa merkittävällä tavalla lopulliseen lainasummaan, sillä mitä pitempi lainan takaisinmaksuaika on, sitä enemmän tulet maksamaan myös lainastasi korkoa ja kuluja. Helppovertailu.fin kätevän vertailun avulla näetkin alta aikayksikön, kuinka suuria tai pieniä kunkin lainan kuukausierät ovat ja miten ne vaikuttavat lainaan loppusummaan.

Lainojen vertailun avulla löydät sekä markkinoiden parhaalla koroilla että ehdoilla varustetun lainan. Erot säästöissä kasvavatkin sitä suuremmiksi, mitä pitempi laina-aika lainalla on ja mitä suurempi lainattu summa on. Esimerkiksi, jos otat summaltaan pienen lainan ja maksat sen nopeasti takaisin, ei tässä mielessä lainojen kuluilla ja koroilla ole niin suurta eroa.

Samalla kuitenkin, jos puhutaan useiden tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen suuruisesta lainasta, jossa on loogisesti myös pitempi laina-aika, erot koroissa ja kuluissa nousevat todella merkittäviksi. Tällöin ei ole ollenkaan yhdentekevää, millaisella korolla ja kuluilla varustetun lainan otat; jo yhdenkin prosentin ero 50 000 euron lainassa vastaa satojen eurojen arvoista säästöä. Ja tälle rahalle on aivan varmasti paljon parempaakin käyttöä!

Helppovertailu.fin avulla vertailet lainoja turvallisesti, nopeasti ja helposti. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään ja voit vertailla rauhassa lainatarjouksia kotonasi ilman paineita. Kun olet löytänyt edullisella korolla varustetun unelmiesi lainan, lainatarjouksen hyväksyminen onnistuu kätevästi netistä ilman, että sinun tulisi edes poistua kotoasi. Lainantarjoajasta ja lainaehdoista riippuen lainasumma voidaan maksaa tilillesi kätevästi jo saman päivän aikana.