Saksalainen olut ei ole vain juoma, vaan yksi maan symboleista. Lähes kaikki maailman panimot ihailevat saksalaisia panimoita, koska ne ovat eräänlainen vertailukohta. Saksalaisilla humalajuomilla on pitkä historia. Niitä valmistettiin ensimmäisen kerran jo kahdeksannella vuosisadalla. Sittemmin resepti ja tuotantotekniikka on saatu lähes täydelliseksi. 

Siksi saksalaisella oluella on niin paljon kysyntää ja sitä on niin valitse olut. Mutta miten ymmärtää ja mitä harkita tärkeässä vaiheessa – valitse olut osta olutta herkullinen ja laatu Saksasta – kerromme teille tänään tarkastelu paras. Ja tietysti tilaa saksalaista olutta voit helposti. 

Suomen paras saksalainen olut

Paras saksalainen olut Krombacher. Osta olutta on saatavilla mistä tahansa verkkokaupasta. 

Melko suosittu tuotemerkki Saksan markkinoilla, joka on rekisteröity Kreuzthalissa. 

Perustamisvuosi: 1947. Sittemmin yritys on noussut toiseksi kaikkien saksalaisten oluenvalmistajien joukossa. 

Erityisen suosittu on Krombacher Pils -lagerolut. Sen keskimääräinen lujuus on 4,8 % ja tiheys 11,2 %. Sen tuotteille on ominaista kevyt yrttinen tuoksu ja miellyttävä humalan maku, jossa on mausteisia vivahteita.

Osta olut 

Jos haluat tilaa olutta netistä, kannattaa kiinnittää huomiota useisiin tekijöihin, jotka auttavat sinua ostamaan laadukasta saksalaista olutta:

  • Koostumus. Laadukkaan oluen tärkeimmät ainesosat ovat humala, mallas, vesi ja hiiva. Joskus lisäaineena voi olla riisin- tai maissinjyviä. Aromeilla, väriaineilla ja arominvahventeilla voi kuitenkin olla merkittävä vaikutus oluen laatuun. Ja jos haluat osta oluttaa hyvälaatuisena, sinun on otettava tämä neuvo huomioon. 
  • Pakkaus. Olutta on saatavana kolmessa perusmuodossa: muovi- ja lasipulloissa sekä tölkeissä. Jälkimmäinen on paras vaihtoehto, koska muovi voi päästää auringonvaloa sisään. Se heikentää oluen makua ja ominaisuuksia. 
  • Alkoholipitoisuus. Keskimääräinen arvo on noin 5 %. Sen pitäisi perustua omiin mieltymyksiisi. Se olisi otettava huomioon ennen tilaa saksalaista olutta.
  • Tiheys. Tämä arvo riippuu suoraan etanolipitoisuudesta. Mitä vahvempi juoma on, sitä suurempi tiheyden pitäisi olla. Matemaattisesti se näyttää suhteelta 1:2,5. Esimerkiksi 1 litran oluen, jonka etanolipitoisuus on 5 prosenttia, tiheyden pitäisi olla 12,5 prosenttia.
  • Tuotemerkki. Monet meistä luottavat yrityksen maineeseen ja suosioon, ja heitä ohjaa periaate, jonka mukaan ”hyväksi todettu tuotemerkki ei voi tuottaa heikkolaatuisia tuotteita.”. Todellisuudessa näin ei ole. Osa suurten panimoyhtiöiden tuotantolaitoksista sijaitsee muissa maissa. Siksi reseptien ja teknologian noudattamista ei voida täysin valvoa. Siitä huolimatta on vaikea ostaa olutta huonolaatuista olutta, joka on luotu Saksassa. Suosittelemme Krombacheria, Bitburgeria, Oettingeria, Warsteineria, Beck’sia ja Hasseröderia.
  • Säilyvyys. Luonnonoluen säilyvyysaika on lyhyt. ”Säilöntäaineet ja muut kemialliset lisäaineet saavat sen kestämään pidempään. Tietenkin ne ovat läsnä lähes kaikissa tuotteissa, joita löydät venäläisten kauppojen hyllyiltä. Varmista, että niitä on mahdollisimman vähän. Kaupasta ostetun oluen optimaalinen säilyvyysaika on kuitenkin 3 kuukautta. Muista tarkistaa viimeinen käyttöpäivä ennen tilaa olutta netistä.