Monet Hartwallin rakastetut brändit irrottelevat tänä kesänä: Hartwall Jaffa maistuu vesimelonilta ja vadelmalta, Original Long Drink appelsiinilta. Suursuosion saanut Novelle Plus -juomaperhe saa uuden vahvistuksen ja Fenix-hyvinvointijuomat uudistuvat täysin. Myös erikoisoluiden puolella on luvassa uutta: Lahden Erikois NEIPA on Hartwallin ensimmäinen New England India Pale Ale.

Tästä tiedotteesta saat lisätietoa näistä uutuuksista:

 • Hartwall Jaffa Vesimeloni-vadelma Sokeriton
 • Novelle Kalsium
 • Novelle Plus C+E Vahvistava
 • Mountain Dew Jumpstart Black Cherry
 • Fenix Sitruuna-nektariini
 • Fenix Karpalo-greippi
 • Terme di Crodo Lemon Soda
 • Terme di Crodo Lime-mint Soda
 • Hartwall Original Long Drink Orange 5,5 %
 • Hartwall Original Long Drink Cranberry 7,5 %
 • Lahden Erikois New England IPA 5,5 %
 • Lahden Erikois Summer Ale 5,0 %
 • Lahden Erikois Pils 5,0 %
 • Lapin Kulta Pure 2,7 %
 • Polar Monkeys Secretary Fruit Beer 4,5 %
 • Happy Joe Red Love 4,5 %
 • Happy Joe Wild Organic 4,5 %

Virvoitusjuomat ja vedet – sokerittomia vaihtoehtoja ja hyvinvointia edistäviä juomia

Tämän kesän uutuuksista löytyvät suomalaisten toivemaut mustikasta meloniin.

– Suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia hyvinvoinnistaan ja terveysvaikutteiset juomat kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Suomalaiset haluavat herkutella, mutta terveellisesti! Sokeria vältellään yhä enemmän: suomalaisista yli puolet kiinnittää aiempaa enemmän huomiota sokerin määrään omassa tai perheensä ruokavaliossa*, kertoo Hartwallin tutkimus- ja kehityspäällikkö Maija Ankkuri.

Hartwall Jaffa Vesimeloni-vadelma Sokeriton – kesäinen toivemaku on täällä!

Hartwallilta on toivottu vesimelonin makuista virvoitusjuomaa, ja nyt toiveisiin on vastattu. Hartwall Jaffan sokeriton uutuus maistuu virkistävältä vesimelonilta ja valloittavalta vadelmalta. Raikas juoma sopii hyvin koko perheen herkutteluhetkiin. Uutuuden luonnollinen maku tulee aidosta hedelmämehusta.

Hartwall Jaffa Vesimeloni-vadelma sokeriton on saatavilla 0,5 ja 1,5 litran muovipulloissa.

Novelle Kalsium – uuden ajan ruokajuoma

Novelle Kalsium -kivennäisvesi on kätevä päivittäin tarvittavan kalsiumin lähde. Se on maustamaton, kalsiumilla täydennetty ja ph-arvoltaan hampaille neutraali. Novelle Kalsium sopii mainiosti ruokajuomaksi eikä sen sisältämä kalsium maistu juomassa. Vegaanisen juoman kalsium on peräisin maissista.

Jokainen tarvitsee kalsiumia päivittäin ja maito on pitkään ollut suomalaisille tyypillisin kalsiumin lähde. Se ei kuitenkaan maistu kaikille ja lähes puolet suomalaisista (46 %) kertookin vähentäneensä maidon käyttöä viimeisen kahden vuoden aikana**.

– Puolen litran pullossa Novelle Kalsiumia on 47 % päivittäisestä kalsiumintarpeesta. Se on maustamaton ja raikas juoma, joka sopii mainiosti myös ruokapöytään, vinkkaa tuotepäällikkö Hanna Seppälä.

Novelle Kalsium -juomaa myydään 0,5 ja 1,5 litran muovipulloissa ja 24 x 0,33 litran monipakkauksessa.

Novelle Plus C+E Vahvistava – granaattiomenaa ja mustikkaa

– Uudistimme suosittua Novelle Plus -tuoteperhettä ja toimme mukaan uuden maun. Mehukkaasti granaattiomenalta ja mojovasti mustikalta maistuva vahvistava hyvinvointivesi ei  ole ainoastaan herkullinen vaan myös tukee kehon vastustuskykyä. C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja E-vitamiini suojaa soluja hapettumisstressiltä, tuotepäällikkö Hanna Seppälä kertoo.

Yhdestä puolen litran Novelle Plus C+E -pullosta saa koko päivän C-vitamiinin tarpeen ja 40 % E-vitamiinin tarpeesta.

Tuote on vähäkalorinen (11 kcal/100ml) ja makeutettu hedelmäsokerilla (2,8g/100 ml). Se on saatavilla 0,5 ja 1,5 litran muovipulloissa.

Mountain Dew Jumpstart Black Cherry – pehmeän piristävä kirsikka

Mountain Dew Jumpstart on ainutlaatuinen virvoke, jossa yhdistyvät hedelmämehu, B3, B5 ja B6-vitamiinit sekä lisätty kofeiini. Näistä saadaan piristävä lopputulos noin puolella tavallisten, sokerilla makeutettujen virvoitusjuomien sokerimäärästä.

– Nyt saadaan Suomeen jo toinen Jumpstart-maku, mehevä ja muikea kirsikka. Se on kaverisi silloin, kun janoat raikasta, virkistävää juomaa. Viime vuonna markkinoille tuomamme veriappelsiinin makuinen Jumpstart on noussut suureen suosioon – suomalaiset ovat varsin innostuneita pehmeän piristävistä juomaelämyksistä, hehkuttaa tuotepäällikkö Joonas Eriksson.

Makean kirsikkaisen makunsa juoma saa korkeasta viiden prosentin hedelmäpitoisuudesta. Tölkki Jumpstartia vastaa kofeiinimäärältään kupillista kahvia. Juoma ei sisällä guaranaa tai tauriinia.

Mountain Dew Jumpstart Black Cherry on nyt saatavilla 440 ml tölkeissä ja desilitra juomaa sisältää 17 kaloria. Juomassa on korkea kofeiinipitoisuus (20 mg/100 ml) eikä sitä suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville.

Fenix Sitruuna-Nektariini – lempeää piristystä mate-uutteella

Hartwall Fenix on pehmeästi piristävä, vähäkalorinen hyvinvointijuoma. Monelle tuttu Fenix on käynyt läpi totaalisen muodonmuutoksen.

– Fenix-juomat lähtevät tänä keväänä lentoon uusilla resepteillä ja uudella ilmeellä. Luvassa on meheviä makuja, lempeää piristystä ja ekstravitamiineja, iloitsee tuotepäällikkö Antonia Havaste.

Fenix Sitruuna-Nektariini on raikas ja hedelmäisen herkullinen uusi Fenix-maku. Se sisältää vihreistä kahvipavuista saatavaa luontaista kofeiinia, mate-uutetta ja lisättyä C-vitamiinia.

Juomaa on saatavilla 0,5 litran muovipulloissa. Tuote on vähäkalorinen (17 kcal / 100 ml) ja siihen on lisätty C-vitamiinia. Sisältää luontaista kofeiinia ja mate-uutetta.

Fenix Karpalo-Greippi – svengaava ginseng

Toinen kauppoihin tuleva Hartwall Fenix -uutuus on vanhan suosikkimaun kevyempi versio. Ginseng-uutetta sisältävä Fenix Karpalo-Greippi tarjoaa kevyttä piristystä keskellä arkea.

– Tiedämme, että moni rakastaa Fenix Karpalo-Greipin makua, ja muutimme tuotteen reseptiä uudistuksen myötä raikkaammaksi ja kepeämmäksi – tuttu maku on kuitenkin tallella, kertoo Antonia Havaste.

Juomaa on saatavilla 0,5 litran muovipulloissa. Tuote on vähäkalorinen (17 kcal / 100 ml) ja siihen on lisätty C-vitamiinia. Sisältää luontaista kofeiinia ja ginseng-uutetta.

Terme di Crodo Lemon Soda – Italian suosituin nyt Suomessa

Terme di Crodo Lemon Soda on kirpeä ja raikas sitruunalimonadi Italiasta. 1940-luvulta peräisin oleva kirpeänraikas juoma on Italian suosituin sitruunalimonadi. Rakastetun maun salaisuus löytyy juoman korkeasta mehupitoisuudesta (12 %) ja runsaasta määrästä herkullista hedelmälihaa. Limonadin valmistuksessa käytetään ainoastaan Sisilian paahteessa kypsyneitä sitruunoita. Raikas juoma on makeutettu sokerilla ja eikä se sisällä säilöntäaineita tai väriaineita.

Terme di Crodo Lemon Soda on saatavilla 0,2 litran lasipulloissa. Energiaa juomassa on 52 kcal /100ml.

Terme di Crodo Lime-mint Soda – artesaanilimonadi Italiasta

Toinen Terme di Crodo -uutuus maistuu mukavan happamalta limeltä ja raikkaalta mintulta. Italiassa valmistetussa limonadissa on 12 prosenttia mehua ja paljon limen hedelmälihaa. Italiassa suuren suosion saavuttanut juoma on makeutettu sokerilla ja eikä se sisällä säilöntä- tai väriaineita.

Terme di Crodo Lime-mint Soda on saatavilla 0,2 litran lasipulloissa. Energiaa juomassa on 52 kcal /100ml.

Oluet, lonkerot ja siiderit – uusia oluttyylejä ja toivottu lonkeromaku

Hartwallin erikoisolutvalikoima kasvaa tänä kesänä usealla uudella oluttyylillä NEIPAsta hedelmäiseen fruit beeriin.

– Kiinnostus erikoisoluisiin kasvaa edelleen tasaisesti ja suomalaiset arvostavat yhä enemmän laatua, elämyksellisyyttä ja paikallisuutta. Uutta kokeillaan rohkeasti, ja testaillaan erilaisia makuja ja oluttyylejä, kertoo Hartwallin oluiden markkinointipäällikkö Turkka Hirvonen.

Uusien erikoisoluiden lisäksi Hartwallin valikoima kasvaa tänä kesänä uudella vähäalkoholisella gluteenittomalla luomuoluella, uusilla mehevillä omenasiidereillä ja myös Original Long Drink -tuoteperhe saa uusia jäseniä.

Hartwall Original Long Drink Orange 5,5 % – appelsiinin makuinen lonkerouutuus

Original Long Drink -tuoteperhe laajenee tänä kesänä oranssilla raitapaidalla, kun appelsiininmakuinen lonkero saapuu kauppoihin. Raikas Original Long Drink Orange valmistetaan aitoon giniin, jonka resepti on peräisin vuodelta 1952. Appelsiinin makuista lonkeroa on toivottu Hartwallilta pitkään.

– Uutuus on odotettu lisäys lonkerohyllyyn. Se on tasapainoinen yhdistelmä raikasta appelsiinia ja aitoa, mausteista giniä. Herkullisen oranssi juoma tuo kivasti väriä Suomen kesään, iloitsee markkinointipäällikkö Eeva Ignatius.

Hartwall Original Long Drink Orange 5,5 % on saatavilla 0,5 litran tölkeissä ja 6 x 0,33 l monipakkauksissa.

Hartwall Original Long Drink Cranberry 7,5 % – klassikon ginisempi versio

Karpalo on pitkään ollut klassinen lonkeromaku ja tänä kesänä Hartwall Original Long Drink tuo Alkoihin ja ravintoloihin uuden, ginisemmän vaihtoehdon karpalolonkerosta. Uutuus on syvän punainen, karpalon makuinen juoma, jossa gini maistuu miedompaa versiota selkeämmin, sillä juomassa on alkoholia 7,5 prosenttia.

Hartwall Original Long Drink Cranberry 7,5 % 0,33 litran tölkki tulee Alkon valikoimaan huhtikuun alussa.

Lahden Erikois New England IPA 5,5 % – hedelmäinen hittiolut

Lahden Erikois NEIPA on mehukkaasti vaaleankeltainen ja samea pintahiivaolut. Sen maku on tulvillaan kypsien trooppisten hedelmien, kuten ananaksen, mangon ja appelsiinin mehevyyttä. Sen silkinpehmeä mallasrunko rauhoittaa katkerot ja silottelee lopputulokseksi tasapainoisen, hedelmäisen makunautinnon.

– NEIPA nauttii maailmalla valtaisaa suosiota ja on eittämättä tämän kesän kuumin oluttyyli Suomessa. Hartwallin ensimmäinen NEIPA on todellinen herkku, Lahdessa kehitetty hedelmäpommi, kehaisee tuotepäällikkö Ari Nykänen.

NEIPA on oluttyylinä perinteistä IPAa mehukkaampi ja helpommin lähestyttävä. Hedelmäinen NEIPA sopii loistavasti esimerkiksi possunfileelle tai wokkiruoille.

Lahden Erikois New England IPA on saatavilla 0,5 litran tölkissä, 0,33 litran pullossa ja 20 litran astiassa.

Lahden Erikois Summer Ale 5,0 % – auringonkeltainen pintahiivaolut

Sesonkioluet tuovat erikoisen mukavaa vaihtelua valikoimiin – niin myös kevyesti männyhavuinen Lahden Erikois Summer Ale. Se on kullankeltainen, kukkainen, hedelmäinen ja sitruksinen täysmallaspintahiivaolut. Raikkaan hedelmäisessä kesäoluessa on mukavan tasapainoinen humalointi ja kuivahko viimeistely.

– Lahden Erikois tuo tänäkin vuonna kesän maut oluthyllyyn. Aurinkoisessa kesäoluessamme on aina runsaasti appelsiinin makuista Amarillo-humalaa. Tämän kesän ale-olueen on yhdistetty myös muita sitruksilta maistuvia humalalajikkeita, kertoo Hartwallin pääpanimomestari Hannele Alakarhu.

Lahden Erikoisen tämän kesän sesonkiolut, Summer Ale on saatavilla 0,5 litran tölkissä ja 20 litran astiassa.

Lahden Erikois Pils 5,0 % – kuiva ja raikas

Uudistunut Lahden Erikois Pils on vaalean kullankeltainen, erittäin raikas ja kuiva saksalaistyylinen täysmallaspohjahiivaolut.

– Uudistimme Lahden Erikois Pilsin reseptin entistä rapsakammaksi. Uskon, että mainio uusi pils puhuttelee etenkin nautiskelijoita, jotka kaipaavat jalohumalien aromikasta puraisua, yrttisyyttä ja mausteisuutta, sanoo tuotepäällikkö Ari Nykänen.

Raikas humalointi tekee pilsistä ruoan monitaiturin, mutta erikoisen hyvin se maistuu kalaruokien, kanan, äyriäisherkkujen sekä raikkaiden salaattien kera.

Lahden Erikois Pils on saatavilla 0,5 litran tölkissä, 0,33 litran pullossa ja 20 litran astiassa.

Lapin Kulta Pure 2,7 % – gluteeniton, matala-alkoholinen luomuolut

– Suomalaiset ovat todella löytäneet Lapin Kulta Puren, joka on ainutlaatuinen gluteeniton luomuolut. Nyt tuomme rinta rottingilla saataville vähäalkoholisemman version monen lempioluesta, jossa on sama laadukas ja herkullinen maku, kertoo tuotepäällikkö Pekko Koski.

Kuten kaikki muutkin Lapin Kulta -oluet myös Lapin Kulta Pure 2,7 % on täysmallasolutta. Sen valmistuksessa käytetään mallastettua ohraa, joka antaa oluelle täyteläisemmän, runsaamman ja laadukkaamman maun.

Lapin Kulta Pure 2,7 % on saatavilla 0,33 litran tölkissä.

Polar Monkeys Secretary Fruit Beer 4,5 % – hedelmäolutta kesään!

Polar Monkeysin kesän ajan saatavilla oleva uutuus on raikkaan pintahiivaoluen ja maukkaiden hedelmien liitto.

– Tässä toinen uutuus, joka tuo maailmalla hitiksi nousseen oluttyylin Hartwallin valikoimaan. Fruit beer on oluttyyli, jossa olueen on lisätty hedelmämehua. Polar Monkeysin uutuudessa makua sävyttävät aprikoosi ja passionhedelmä. Hedelmien maku tuntuu, mutta ei hallitse – lopputulos on jännittävä ja maistuva kesäjuoma, hehkuttaa tuotepäällikkö Ari Nykänen.

Maussa kohtalainen katkero antaa hyvän vastapainon trooppisille hedelmille, ja lopussa maltaisuus korostuu taittaen hedelmäisyyttä.

Polar Monkeys Secretary Fruit Beer on saatavilla 0,33 litran tölkissä ja 20 litran astiassa.

Happy Joe Red Love 4,5 % – tehty omenoista, joiden sydänkin on punainen

Happy Joen rosén värinen uutuus on kuiva, mutta mehukas omenasiideri. Makunsa ja punertavan värinsä juoma saa punamehuisesta Red Love -omenalajikkeesta: kun Red Love -omenan halkaisee, paljastuu sen sisältä punaisena hehkuva sydän.

– Red Love -omenat tuovat siiderille ainutlaatuisen värin ja mahtavan maun. Kuluttajien toiveesta olemme tehneet siideristä entistä kuivemman ja juomassa on nyt sokeria noin 15 prosenttia vähemmän kuin viime kevään rosé-siiderissä, selventää tuotepäällikkö Janiina Gustavsson.

Happy Joe Red Love on saatavilla 0,275 litran lasipulloissa.

Happy Joe Wild Organic 4,5 % – luomusiideri villeissä oloissa kasvaneista omenoista

Happy Joen uudistettu kuiva luomuomenasiideri on entistäkin herkullisempi ja kepeämpi, lisäksi siinä on hieman entistä alhaisempi alkoholipitoisuus. Wild Organic -siiderissä on käytetty luomuomenoita, jotka kasvavat luonnollisessa ympäristössä, jossa vaeltelee myös eläimiä.

Happy Joe Wild Organic on saatavilla 0,275 litran lasipulloissa.